Tabletlerin devri kapanıyor mu?

Ortaya çıkan yeni rakam, yıllardır piyasaya hükmeden bu cihazlar için sonun başlangıcı olabilir!

Bir devir daha mı bitiyor?

Tablet satışları bu yıl da dünya genelinde artmaya devam ediyor ancak daha önce tahmin edilen hız, henüz yakalanabilmiş değil. Dört yıldır devam eden çift ve hatta üç basamaklı artışlar, IDC'nin söylediğine göre bu yıl sadece yüzde 6.5 seviyesinde kaldı. Firma, daha önceleri yüzde 12.1 artış oranı tahmin ediyordu.

Jean Philippe Bouchard'ın söylediğine göre, tablet marketi olgunlaştı ve yeni trendler bu marketten müşteri çalmaya başladı. İnsanlar, ucuz laptop, akıllı telefon ve giyilebilir teknoloji üzerine daha fazla para harcamaya devam ederken, tabletlerinden beklenenden daha uzun bir süre ayrılmıyorlar. Tabletlerin düşünülen sahiplik süresi aslında iki yıldı. Ancak şu anda araştırmaların gösterdiğine göre, bu süre üç yıla yaklaşmış durumda. Ayrıca, insanlar eski tabletlerini çöpe atmaktansa çocuklarına vermeyi tercih ediyorlar.

Bu arada, özellikle Avrupa'da laptop fiyatları hızla düşerek, tabletlerin üzerine farklı bir baskı, fiyat baskısı, da yüklemekte. Microsoft, işletim sistemini belli koşullar için bedava sunarak, PC üreticilerinin ucuz laptoplar üretmelerine yardımcı oluyor. Chromebook gibi taşınabilir bilgisayarlar da, tabletlerin geleceğini tehdit etmeye başladılar.

Bouchard'ın söylediğine göre, ekran boyutu arttıkça klavye de önemli bir hale geliyor. Bu yüzden de daha büyük ekran isteyen kullanıcılar laptop'a yönelirken, daha küçük ekran isteyen kullanıcılar tabletlerde durmaya devam ediyorlar.

Okuyucu Yorumları