Tahminleri alt üst eden oyun

Geçen ayın en çok satılan oyunu ne Diablo III, ne Future Soldier. İşte tahminleri alt üst eden oyun!

Tahminleri alt üst eden oyun

Küçük yaşlarda kendilerini üst üste, yan yana koyarak oynadığımız Lego'larımız bir süredir oyun piyasasını ele geçirmiş durumdalar.

Biz bir yandan yeni Batman filmini bekleyeduralım, Lego Batman 2: DC Super Heroes büyük bir rekor kırmış bulunuyor. Pazar araştırma grubu olan NPD Group'un elde ettiği bilgilere göre Lego Batman 2 toplam 450.000 adet satışla Haziran ayının en çok satan oyunu olma niteliğini taşıyor. NPD firmasında çalışan analist Anita Frazier'in konu ile ilgili yaptığı açıklamaya göreyse herkesin akıllarından çıkaramadığı Batman: Arkham City satış sıralamasında altıcı sırada.

Haziran ayının genel satış planına bakıldığındaysa Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier'ı, aldığı birçok eleştiriye rağmen ikinci sırada görüyoruz. Hemen arkasındaysa Mayıs ayının en çok satan oyunu Diablo III yer alıyor.

Firma tarafından yayınlanan bir diğer rapora göreyse oyun yazılımları ve oyunlarla ilgili aksesuarların toplam satışı, Haziran ayı içerisinde 700 milyon dolara ulaştı. Nitekim bu rakam geçtiğimiz sene Haziran ayına kıyasla yüzde 29'luk bir düşüşe işaret ediyor. Yapılan açıklamaya göreyse oluşan düşüşün en büyük sebebi, geçtiğimiz yıla göre çok daha az oyunun piyasaya çıkmış olması.

Okuyucu Yorumları