Tahta masa değil, PC'nin ta kendisi...

Bugüne kadar gördüğünüz PC tasarımlarını unutun; şimdi moda tahta masadan PC'ler...

Şimdi de tahta PC!

Günümüz dünyasında bilgisayarların yeri o kadar önemli ki artık donanım seçimini bir yana bırakın dış tasarıma bile dikkat ediliyor.

Bugün sizlere onlardan biri hakkında bilgi vermek istiyoruz. Utrecht Sanat Okulu mezunu Marlies Romberg dijital dünyayı, klasik dünya ile bir araya getirmek istemiş ve ortaya kimilerinin beğeneceği güzel bir çalışma çıkmış.

"Sevgili Günlük 1.0" adındaki tasarımda bir bilgisayar tahta bir masanın ile bütünleşmiş. Klavyesi, faresi hatta ekran kenarlıkları bile aynı malzemeden yapılmış. Biraz sıra dışı görünen bu tasarımı elbette ki beğenenler çıkar.

"Şahsen dünyamızın dijitalleşmesini hayranlıkla takip ediyorum. Bana göre dijital dünya kişiselliği ön plana çıkarıyor fakat çok fazla değil. Örneğin; bir arkadaşımı Google'da aramak istedim ve arama işlemi tamamlandıktan sonra onun hayatı, evcil hayvanı, çalıştığı şirket belki de bir kamera tanıtımının altındaki yorumu hakkında bilgi edinebiliyorum. Bu açıkça normal hayatın dijital hayatla nasıl bütünleştiğine bir örnektir." sözleri Marlies Romberg'e ait.

Sevgili Günlük 1.0 (Dear Diary 1.0) bu iki dünyayı tek çerçevede düşünmenizi ve görmenizi sağlıyor.

Haberimize ait görüntülere galerimizden ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları