Tam 25 Windows 8.1 antivirüsü testte!

En önemli 25 güvenlik paketini Windows 8.1'de test ettiler! İşte en iyisi ve diğerleri...

Windows 8.1 için ilk test!

Güvenlik yazılımı test merkezi AV-Test, ilk Windows 8.1 testlerini gerçekleştirdi ve 25 antivirüs paketini birbiriyle karşılaştırarak hangisinin en iyi güvenliği, performansı ve kullanım kolaylığını sunduğunu ortaya çıkardı.

Almanya merkezli şirketin yeni listenin en başında, kusursuz puanlarıyla BitDefender ve Kaspersky yer alıyor. Her iki ücretli antivirüs paketi de AV-Test'in testinde toplamda 18 puana ulaşmayı başarmış. Üçüncü ve dördüncü sırada ise sırasıyla Avira Internet Security 2014 (17.5 puan) ve F-Secure Internet Security (16 puan) var.

Microsoft Windows Defender'ı testin tabanı olarak kabul eden AV-Test, aracın tüm güvenlik işlevlerini etkin hale getirmiş. Bu haliyle Windows Defender, 18 üzerinde 11 puan alabilmiş.

Ücretsiz paketlerin önde gelen isimlerinden Panda Antivirus 2014, AVG Free AntiVirus 2014 ve Avast AntiVirus 2014, beklendiği gibi ücretlilerden daha az puan almış. Bununla birlikte AVG Free'nin aldığı 15 puan, ücretli sürümü AVG Internet Security ile aynı.

Testte ortaya çıkan ilginç bir sonuç ise Kingsoft Antivirus ve AhnLab Internet Security'nin, Windows 8.1'in ek güvenlik yazılımı yüklü olmayan halinden bile daha düşük puan almış olmaları. Paketlerin aldığı puanlar sırasıyla 18 üzerinden 10.5 ve 18 üzerinden 9.5. Kingston, 0 performans puanı nedeniyle puanlarını kaybetmiş.

Sonuçlar, en iyi korumayı isteyenlerin ellerini ceplerine götürmelerinin gerektiğini gösteriyor. Ancak bütçesi dar olan kullanıcılar da üst düzey ücretli yazılımlarla yarışabilecek, büyük firmaların ücretsiz çözümlerine sahipler.

Okuyucu Yorumları