"Tam sürüm" Windows 8, 39.99 dolar mı olacak?

Windows 8'e yükseltme yapmadan, "tam sürüm" bir Windows 8 satın almak, bize ne kadara mal olacak?

Windows 8'in gerçek fiyatı...

Microsoft'un diğer Windows'lardan sadece 39.99 dolar karşılığında Windows 8'e yükseltme fırsatı sunacağını sizlere daha önce duyurmuştuk. Şimdi ise Microsoft içinden gelen bir sızıntıya göre şirket, bir perakande satış seçeneği sunmayabilir - böylece Windows 8'in OEM sürümü de "tam sürüm" olarak kullanılabilir.

Microsoft'tan Paul Thurott ve Mary Jo Foley'in iddialarına göre Microsoft, perakande Windows 8 yerine sadece şu iki paketi sunacak: Windows Yükseltme DVD'si (39.99 dolar), Windows 8 Sistem Yapılandırma Kit'i (OEM).

Windows 8 Sistem Yapılandırma Kit'i, kendi bilgisayarınızı toplarken satın almanız gereken Windows sürümü ve teknik anlamda "tam sürüm" olarak kullanılabiliyor. Yükseltme sürümü ise önceden Windows XP, Vista veya Windows 7'ye sahip olmanızı gerektiriyor. Thurott, Windows'un normalde tam bir sürümünün olduğunu, ancak artık olmayabileceğini de söylüyor ve bunun harika bir şey olduğunu vurguluyor.

Windows 7'nin Profesyonel OEM sürümü 134.99 dolar, perakande sürümü ise 299 dolar karşılığında satılıyordu. Windows 8'in fiyatı gerçekten 39.99 dolar olursa, bunun büyük bir fark olacağı kesin.

Okuyucu Yorumları