Tamamen özel bir sosyal ağ arayanlara!

Facebook'ta kendinizi güvende hissetmiyorsanız, işte "yüzde yüz size özel" bir alternatif...

"Size özel" bir sosyal ağ!

Facebook gibi herkese açık sosyal ağlar, sizde gizlilik endişeleri meydana getiriyorsa, sadece güvendiğiniz kişiler arasında özel bir ağ üzerinde çalışan RetroShare adlı sosyal ağ seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Bazı yönleriyle sanal özel ağlara (VPN) benzeyen RetroShare, kendisini "arkadaştan-arkadaşa" bağlantı sunan bir sosyal ağ olarak tanıtıyor. Windows, Linux, Mac OS X ve FreeBSD için sunulan RetroShare'i ilk yüklediğinizde bir profil oluşturuyorsunuz. Ardından sizin için bir sertifika oluşturuluyor ve bu sertifika, ağınıza dahil etmek istediğiniz, güvendiğiniz kişilere bağlanmakta kullanılıyor.

RetroShare ağında sadece birkaç arkadaşa sahip olmanız da mümkün, ancak AutoDiscovery işlevi sayesinde arkadaşlarınızın arkadaşlarını da tanıyabiliyorsunuz. Ancak sadece özellikle seçtiğiniz kişiler ağınıza ekleniyor. Bağlantığınızda RetroShare ile şifreli olarak görşebiliyorsunuz. Hizmet, herhangi bir merkezi bulunmayan forum ve kanallar da sunuyor. Proje takımına göre herhangi bir veri bulutta, merkezi sunucuda veya üçüncü partide depolanmıyor ve kimse etkinliğinizi izleyemiyor.

Okuyucu Yorumları