Tango AR, daha fazla telefona gelecek!

Google, Qualcomm ve telefon üreticileri, son zamanların en çok ilgi çeken teknolojisi Tango AR'yi daha fazla telefona taşımak için çalışıyor!

Tango AR, daha fazla telefona gelecek!

Akıllı telefonlar halihazırda çok sayıda yeteneğe sahipken, zaman ilerledikçe bunlara yenileri de ekleniyor. Son dönemde yeni akıllı telefonlarını tanıtan Lenovo da, bunlara özel bir yetenek ile bir yenisini daha ekledi. Google'ın Project Tango olarak lanse ettiği ve akıllı telefonlara arttırılmış gerçeklik özelliği sağlayacak olan yeni teknoloji, ilk kez bir akıllı telefonda göründü; o da Lenovo'nun Phab 2 Pro modeli oldu.

Daha önce, prototip aşamasında bir akıllı telefonda Tango teknolojisinden yararlanılabilmesi için ek işlemciler gerektiği öne sürülüyordu. Ancak Snapdragon 800 ve 600 serisi çipleriyle uyumlu hale getirilen Tango, böylece ek işlemcilere ihtiyaç duymuyor. Bunun ilk örneği de Lenovo'nun Snapdragon 652 işlemcisine sahip Phab 2 Pro modeli olmuştu.

Phab 2 Pro'da Tango AR yeteneklerinin çalıştırılabilmesi için dört çekirdekli Snapdagon 652 işlemci yetiyor. Qualcomm'un bu çipleriyle optimize edilen teknoloji sayesinde ekstra çip ve dolayısı ile ekstra güce ihtiyacı duyulmuyor. Google, telefon üreticileri ve Qualcomm, şimdi daha fazla çipin Tango uyumlu olması için çalışıyor.

2016 Eylül'de piyasaya sunulması planlanan Phab2 Pro'den özellikle Tango desteğiyle büyük beklenti içinde olan Lenovo, telefonun kamerası ve çevrede yer alan sensörler aracılığıyla, sanal dünya ile gerçek dünyanı birleştirme aşamasında ne derece başarılı olacak, hep birlikte göreceğiz.

Okuyucu Yorumları