Tanrının eli, korsanları durduramadı!

Diego Maradona'nın internet sitesi hackerların kurbanı oldu. Hackleme nedeni ve tarzı oldukça ilginç

Futbol ilahına hacker şoku!

Peru ve Arjantin milli takımları arasında geçtiğimiz Cumartesi günü Buenos Aires şehrinde oynanan maç, Martin Palermo'nun uzatma dakikalarında gelen golüyle, 2-1 Arjantin lehine sonuçlanmıştı. 2010 Dünya Kupası elemelerine katılma haklarını kaybeden Peru'lular, son saniyelerde gelen bu dramatik yenilginin acısını, geçtiğimiz günlerde internette çıkardı.

'Elite Peruvian' takma adını kullanan bir bilgisayar korsanı, Diego Maradona'nın web sitesini hack'leyerek şu mesajı bıraktı: 'Sizi ağlattık!'. Mesajının yanına Maradona'nın Boca Juniors formalı ağlayan bir fotoğrafını iliştiren korsan, 'Tüm zamanların en sulu gözlü bebeğine: Bizi futbolda mağlup ettiniz; ama internette biz kazandık' sözlerini de, Peru milli takımının bir fotoğrafıyla birlikte Maradona'nın kişisel web sitesinin ana sayfasına yerleştirdi.

Arjantin ve futbol denince akıllara gelen ilk isim olan Maradona, geçtiğimiz yıldan bu yana yürüttüğü milli takım teknik direktörlüğü görevinden, bu hafta oynanması planlanan Uruguay maçının ardından ayrılmayı düşündüğünü açıklamıştı. Şimdiye kadar çıktığı 16 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 22 puanla grubunda 5'inci sırada bulunan Arjantin'in son dönemlerde gösterdiği kötü performans, eleştiri oklarının Maradona'ya yönelmesine sebep olmuştu.

Okuyucu Yorumları