Tarayıcı devi Opera geleceğinden endişeli...

Rekabet kızışıyor ve tarayıcı pazarı bir devler ligi haline dönüşüyor. Peki Opera'ya ne olacak?

Opera'yı bekleyen tehlike!

Opera, kendi özel kullanıcı kitlesine sahip Avrupa kökenli ender tarayıcılardan biri. Norveç'li firma hem PC, hem de taşınabilir cihazlar için ürettiği tarayıcısı ile tanınıyor. Her ne kadar pazar payı çok büyük olmasa da, yıllardır içinde bulunduğu tarayıcı piyasasında kendine has özel bir yeri olan Opera'nın yöneticisi Jon von Tetzchner, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajında gelecek ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Von Tetzchner "Her zaman olduğumuzdan daha güçlüyüz. Gücümüzün bir kısmı bağımsız olmamızdan kaynaklanıyor. Herkesle beraber çalışabiliriz" dedi. Bundan beş yıl sonra Opera'nın hala bağımsız bir firma olarak kalıp kalamayacağı sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Umarım. Eğer birisi tarafından satın alınacak olursak, şu anda üstlendiğimiz rolü yerine getirme konusunda yeteneklerimiz önemli oranda sınırlanacak".

Her ne kadar nakit akışı ve yatırımlarının son derece sağlıklı olduğu söylese de Opera'nın en büyük ortaklarından olan von Tetzchner, firmanın tarayıcı pazarının dev oyuncular için son derece cazip göründüğünün de farkında olduğunu söyledi. "Yatırım yapmak için iyi bir zaman değil. Ama yatırımcılara karşı da adil olmalıyım. Eğer onlar için çok karlı bir anlaşmayı engelleyecek olursam çok sorun yaşardım" diyerek böyle bir şeyin imkansız olmadığını da ifade etmiş oldu.

Okuyucu Yorumları