Tarayıcı eklentileri canınızı yakmasın!

Eğer siz de internet tarayıcınızda çok sayıda eklenti kullanıyorsanız, bu haber keyfinizi kaçıracak!

Eklenti deyip geçmeyin!

Yılbaşı yaklaşırken hediye alışverişleri de artıyor. Bunların büyük bir bölümü de online olarak gerçekleşiyor ve bu online para trafiği hacker'ların ağzını sulandırıyor. Güvenlik şirketleri şu sıralar hacker'ların bilgisayarlara sızmak veya kullanıcıların kredi kartı bilgilerini çalmak için her fırsatı değerlendirmek için pusuda beklediği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Ücretsiz online güvenlik testi hizmeti veren Qualys'in verilerine göre, kullanıcıların yüzde 39'u tarayıcılarının son güncellemelerine sahip olsalar da, bu tarayıcılar üzerine yüklenmiş eklentilerdeki güvenlik açıklarından habersizler ve bilgisayarları, bu eklentiler üzerinden gelecek saldırılara karşı savunmasız durumda.

1.4 milyon tarayıcı testinin sonuçlarına göre, hepsi son sürüme güncellenmiş olsa da, Chrome kullanıcılarının yüzde 40'ı, Firefox kullanıcılarının yüzde 35'i, IE kullanıcılarının ise yüzde 41'i ani bir saldırı karşısında tamamen savunmasız durumdalar.

Qualys, kullancılardan otomatik yapılan tarayıcı güncellemelerinin yanında, tarayıcılarına yükledikleri eklentileri de sık sık kontrol edip son güncellemeleri yüklemelerini tavsiye ediyor.

Okuyucu Yorumları