Tarayıcı karmaşasını bu yazılımla çözecekler

Eski Microsoft çalışanları, tarayıcılar arasında yaşanan bu önemli sorunu bakın nasıl çözecek...

Tarayıcı kargaşasına son!

Eski Microsoft Windows çalışanlarından oluşan bir grup geliştirici, kurumsal bilgisayarlarda Internet Explorer'a ek olarak Firefox ve Chrome'u çalıştırmaya izin verecek bir yazılım üzerinde çalışıyor.

Browsium takımının üzerinde çalıştığı yazılım Catalyst, şu an beta aşamasına ulaşmış durumda. Browsium'un başkanı Gary Schare, Catalyst'i şöyle açıklıyor: "Catalyst, farklı web sitelerini farklı web tarayıcılarıyla gezinmenize izin veriyor. Böylece bir tarayıcıyla çalışmayan web sitesini aynı tarayıcı içerisinden çalıştırabiliyorsunuz." Catalyst, kullanıcıyı "doğru" uygulamaya veya web uygulamasına yönlendirerek çalışıyor. "Doğru" uygulama, Catalyst'in yapılandırma yöneticisi tarafından seçiliyor. Belirli bir trafik için hangi web tarayıcısının kullanılacağı öndecen belirleniyor ve Catalyst kuralları yerine getiriyor.

Firefox ve Chrome Microsoft'un ActiveX denetimlerini desteklemediğinden IE için özel hazırlanan siteler, bu tarayıcılarda çalışmıyor ve IT departmanının müdahelesine ihtiyaç duyuluyor. Schare, Catalyst'in kullanıcıları destek hattını aramaktan ve güvenlik krizlerinden kurtaracak bir yol olduğunu söylüyor.

Windows XP SP3, Windows Vista, Windows 7, IE6, 7, 8, 9, Chrome 22 ve sonrası, Firefox 15 ve üzeri, .NET Framework Sürüm 3.5 ve sonrası için 2013'ün ilk çeyreğinde yayınlanacak. Catalyst'in beta sürümüne bu adresten kayıt olmanız mümkün.

Okuyucu Yorumları