Tarayıcı seçim ekranı kime yaradı?

Windows 7'nin tarayıcı seçim ekranı hangi tarayıcıya yaradı? Bakın ilk açıklama ne diyor...

Tarayıcı savaşında yeni dönem

Çok uzun süre gündemi meşgul eden ve adeta yılan hikayesine dönen Windows 7'deki tarayıcı seçim ekranın nasıl olacağını ve nasıl çalışacağını sizlere aylar öncesinden duyurmuştuk. Internet Explorer'ın Windows'un varsayılan tarayıcısı olmasının en büyük muhalifi olan Opera başlarda bu fikri beğenmese de, daha sonra desteğini vermişti.

Yakın zamanda hayata geçen tarayıcı seçim ekranı Avrupa'da hayata geçti ve geçmesiyle berber Opera adeta Avrupa'da uçuşa geçti; en azından kendi iddiaları bu yönde... Opera'nın açıklamasına göre, kısa sürede Opera tarayıcısının indirilme oranı tam 3 katına çıktı. Opera'dan Rolf Assev tarayıcıya gösteren artışın ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğini ama özellikle Belçika, İngiltere, Fransa, İspanya ve Polonya'da Opera'nın tercih edilme oranlarının çok büyük bir hızla arttığını söyledi.

Tabi ki bunda tarayıcı seçim ekranının yanı sıra Opera'nın yeni sürümünün büyük beğeni toplamasının da hesaba katmak lazım. Bu sırada tarayıcı seçim ekranında yer alan diğer 3 büyük Internet Explorer alternatifi olan Firefox, Chrome ve Safari cephesinden henüz artışlarla ilgili bir yorum gelmedi.

Okuyucu Yorumları