Tarayıcı tabanlı darknet geliyor!

Tarayıcı dünyasına katkıda bulunmak isteyen HP'nin gizemli projesi nedir? Tüm detaylar burada...

HP neyin peşinde?

Çoğu kişi darknet'lerin ne olduğunu bilmeyebilir. Ama bununla yakından ilişkili kişiler yok da değil. Kısaca darknet, özel bir sanal ağdır. Genellikle sohbet ve dosya paylaşımı için az sayıda kullanıcı tarafından, birbirlerine güvendikleri insanlar tarafından kullanılır.

Peki, bunun HP ile ne ilgisi var? HP araştırmacıları tarayıcı tabanlı bir darknet geliştiriyor. Veiled ismi ile lanse edilecek darknet ile ilgili üreticileri olan Billt Hoffman ve Matt Wood yaptığı açıklamada darknet'i kullanabilmek için çok fazla düzenleme yapılması gerekmediğini söylediler.

Hoffman ve Wood, Veiled'ın demo versiyonunu önümüzdeki hafta Las Vegas'ta gerçekleştirilecek Black Hat Güvenlik Konferansında tanıtacak.

Wood'a göre HP'nin darknet projesi Internet Explorer, Safari, Firefox ve Google Chrome'daki potansiyeli gördükten sonra gün ışığında çıktı. Bu tarayıcılar web üzerinden gezilen bir kaynağı çevrimdışı olarak tekrar gezme imkânı sunuyor. Bu da darknet'in doğasında varolan bir özellik.

Darknet'in önemli özelliklerinden biri ise tamamen paylaşım teması üzerine kurulu bir sistem olmasıdır. Eğer biri bu ağı yok etmek istiyorsa bu ağa bağlı bütün bağlantıları yok etmek zorunda. Çünkü sunucu yayın yapamazsa diğer bir istemci, sunucu olarak atanıyor.

Yapılan açıklamalara göre Veiled darknet RSA açık anahtarlı şifreleme yöntemi ile korunuyor ve diğer şifreleme yöntemleri de bunun üzerinde çalışır vaziyette olacak.

Tarayıcılardaki bu gelişim gün geçtikçe hızlanıyor ve umut ediyoruz ki bundan en çok fayda görecek kesim kullanıcılar olacak.

Okuyucu Yorumları