Tarayıcınızın performansını sınayın!

İnternet tarayıcınız ne kadar hızlı, ne kadar uyumlu? Bu 5 araç ile onun gerçek hızını öğrenin!

Tarayıcı hızınızı test edin!

İnternet tarayıcıları, günümüz bilgisayarlarının en önemli bir parçası haline geldi. E-posta, oyun, kelime işlem vb. birçok görevi artık web tarayıcınızın içerisinden gerçekleştirmeniz mümkün.

Internet uygulamalarını çalıştırırken en önemli olan faktörlerden bir de tarayıcınızın performansı. Yavaş bir tarayıcı takıla takıla ilerlerken, hızlı bir tarayıcıda işlemler yıldırım hızıyla gerçekleşeblir. İşte tarayıcı hızınızı ölçmenize yardımcı olacak birkaç araç:

Peacekeeper

PCMark ve 3DMark gibi endüstri standardı benchmark yazılımlarının üreticisi Futuremark tarafından üretilen Peacekeeper, tüm testlerin sonucunu bir puana indirgeyerek başarılı bir şekilde gösteriyor. Puanlarınızı diğer tarayıcılarla karşılaştırmanız ve puanınızı yükseltmek için ipuçlarına başvurmanız mümkün.

SunSpider JavaScript ve V8

SunSpider JavaScript ve V8
SunSpider'dan birbirine yakın ve güvenilir sonuçlar alabiliyorsunuz

SunSpider JavaScript

Oldukça popüler olan bu hız testi, JavaScript'e yoğunlaşıyor ve testte farklı 3 boyutlu içerik ve sıkıştırılmış kod çözme gibi JavaScript kullanım senaryolarını gerçekleştiriyor. SunSpider, size sonuçlarınızı karşılaştırabileceğiniz bir liste sunmasa da, test bittiğinde size sonuçlarınıza ait bir bağlantı veriyor.

V8
SunSpider'dan birbirine yakın ve güvenilir sonuçlar alabiliyorsunuz
Bu hız testi, tarayıcınızı V8 JavaScript motorunu kullanarak sınıyor. V8, Google tarafından geliştiriliyor ve Chrome'un bir parçası. Dolayısıyla testte Chrome'un diğer tarayıcıları geçmesi şaşırtıcı değil.

Dromaeo ve Acid3

Dromaeo ve Acid3
Dromaeo bir performans testi olmaktan öte, uyumluğu da test ediyor

Dromaeo

Dromaeo ise Mozilla'ya yönelik bir hız testi. Ancak Dromaeo sadece bir JavaScript testi olmaktan öte, JavaScript ve DOM kategorilerinde farklı hız testlerini içinde barındırıyor.

Uyarı: Çok sayıdaki hız testi nedeniyle işlem yavaş PC'lerde yarım saat veya daha uzun sürebiliyor.

Acid3

Dromaeo bir performans testi olmaktan öte, uyumluğu da test ediyor
Yazımızda tanıttığımız diğer hız testlerinin aksine, Acid3 sadece performansı sınamıyor, bunun yanında Web Standarts Project uyumluluğunu da test ediyor. Tarayıcının karmaşık komut serilerini başarıyla render edip edemediği deneniyor.

Test sonunda tarayıcınıza 100 üzerinden bir puan veriliyor. Ancak 100'ün altında herhangi bir puan, tarayıcınızın testlerden birinde veya daha fazlasında başarısız olduğu anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları