Tarayıcıyı uçuran "beni izleme" eklentisi!

IE, Chrome, Firefox, Safari... Hangisini kullanırsanız kullanın, bu eklenti hepsini "uçurabiliyor!"

Web tarayıcınız "uçacak"!

Tarayıcılara son zamanlarda eklenen "beni izleme" özelliği, internette gezinirken reklam ağlarının sizi takip etmesine engel olarak gizliliğinizi korumaya çalışıyor. Tarayıcıyla bütünleşik olan bu yöntemin ne kadar koruma sağladığı tartışılsa da, benzer işlevi üstlenen çok sayıda eklenti de bulunuyor.

Carnegie Mellon University'nin bir raporuna göre ise bu tür anti-izleme eklentileri, fazlasıyla karışık ve kullanılması güç. Bu araştırmanın sonuçlarında ortaya çıkan endişeleri gidermek üzere yayınlanan Do Not Track Plus adındaki araç ise Chrome, Firefox, Internet Explorer ve Safari ile çalışıyor (Opera sürümü üzerinde çalışılıyor); üstelik yapımcısının iddiasına göre sadece gizliliğinizi korumakla kalmıyor. Do Not Track Plus'un web sayfasının yüklenme hızını 4 kat artırdığı söyleniyor.

Fazlası ve indirme bağlantısı haberimizin ikinci sayfasında...

Engelleme sayacı da emrinizde...

Engelleme sayacı da emrinizde...

Beta sürümü bir yıl önce sadece Firefox için yayınlanan aracın 1 milyondan fazla indirme gördüğü söyleniyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bu son sürümde ise Facebook, Google dahil birçok sitenin sizi yüzlerce site içerisinde izlemesine engel olunuyor.

Araç, tarayıcınızın sağ üst kısmında bir "engelleme sayacı" gösteriyor, bu sayede hangi şirketten hangi içeriğin engellendiğini kolaylıkla görebiliyorsunuz. Program, diğer anti-izleme yazılımlarının tersine sitelerdeki sosyal paylaşım düğmelerini kullanmanıza izin veriyor.

Do Not Track Plus'u denemek istiyorsanız, buradan indirip deneyebilirsiniz (Chrome, Firefox, Internet Explorer ve Safari).

Okuyucu Yorumları