Tarihin en iddialı uzay yolculuğu başlıyor!

Mark Zuckerberg, tarihin en iddialı uzay projesi için Hawking ve ünlü milyarder ile düğmeye bastı!

Alpha Centauri'ye gidiyoruz!

Özellikle SpaceX'le birlikte aslında sadece NASA'nın ve diğer devlet kurumlarının tekelinde olmadığını fark ettiğimiz uzay çalışmaları yine bazı dikkat çekici özel girişimlerle birlikte yepyeni bir boyut kazanıyor. Zira halihazırda dünyanın en varlıklı özel girişimcilerinden bazıları çarpıcı bir projeye imza atmaya hazırlanıyor: Yıldızlara ulaşmak...

Ünlün bilim insanı Stephen Hawking'le işbirliği yapan milyarder yatırımcı Yuri Milner, geçtiğimiz gün duyurusunu yaptığı bir plan doğrultusunda fiziksel olarak bir kelebek boyutlarındaki bir uzay aracını Güneş Sistemi'ne en yakın yıldız sistemi Alpha Centauri'ye göndermeyi hedeflediklerini belirtti.

Milner, 100 milyon dolarlık bir bütçeyle hazırlanacak olan "Breakthrough Starshot" adlı proje kapsamında geliştirilecek sistemin ışık hızının yüzde 20 oranında bir hıza sahip çok küçük bir "nano-araç" sayesinde bize 4 ışık yılı uzaklıktaki Alpha Centauri'ye 20 yıl içerisinde ulaşmayı planlıyor. Bu muazzam projenin destekçileri arasında Milner ve Hawking'in yanında Facebook CEO'su Mark Zuckerberg de yer alıyor.

Hawking, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, "Dünyanın harika bir yer olduğunu ama sonsuza kadar kalamayacağını" belirtiyor ve şöyle devam ediyor: "Er ya da geç, yıldızlara bakmak zorundayız. Breakthrough Starshot bu macerada attığımız son derece heyecan verici bir ilk adım."

Okuyucu Yorumları