Tartışılan alan adı satışa çıktı!

Büyük trajediden 10 yıl sonra satışa çıkartılan dev site, tartışmaları da beraberinde getirdi!

İnterneti karıştıran alan adı

Tüm dünyayı sarsan terör saldırılarının hedefinde kalan ve yıkılan, büyük bir trajediye sahne olan Dünya Ticaret Merkezi'nin internet alan adı satılığa çıktı. Saldırıların onuncu yıl dönümüne birkaç gün kala satışa çıkan WorldTradeCenter.com beraberinde birçok etik soruyu da beraber getiriyor.

Alan adı alıp satmakla geçinen Aftermarket.com firması bugün yaptığı bir duyuruda WorldTradeCenter.com alan adını satışa çıkardıklarını ve uygun bir alıcı aradıklarını duyurdular. Uygun alıcı olarak "hükümet birimleri, vakıflar, Dünya Ticaret Merkezi'nin anısını yaşatacak kuruluşlar" listeleniyor.

Satıştan elde edilecek gelirin bir kısmını 11 Eylül saldırılarında hayatlarının yitirenlerin ailelerine bağışlayacağını açıklayan firma bunun ne kadarlık bir bölüm olduğunu ise açıklamıyor. Aftermarket.com yaptığı açıklamada firma olarak konunun ne kadar hassas olduğunun farkında olduklarını ve satışı gerçekleştirirken burada hayatını kaybedenlerin anısına zarar gelmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını açıkladı.

Okuyucu Yorumları