Tartışmalı Chrome beta'sı geldi!

Google yeni Chrome'a birçok yenilik ekliyor. Ama bunlardan biri daha şimdiden büyük tartışma yarattı

Chrome'a tartışmalı yenilik!

Google yaptığı açıklamada yeni Chrome beta sürümünde otomatik doldurma özelliği getirdiğini duyurdu.

İnternet tarayıcının kullanıcı bilgisi ve şifre kısmına yazılanları hatırlayıp otomatik dolduran bu özellik uzun zamandır kullanıcılar tarafından isteniyordu.

Ancak Chrome'un sunduğu bu satır doldurma özelliği kredi kartı bilgilerini de otomatik olarak dolduruyor. Üstelik tam da büyük internet tarayıcılarda bu özelliğin kötü niyetli kullanımıyla ilgili gelişmeler ortaya çıkarken! Tabi bu durum, büyük tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Kötü niyetli kişiler tuzaklı internet sitelerinden kullanıcı hesapları gibi kredi kartı şifrelerini de bu yöntemle çalabilir mi, çalamaz mı, bu konuda net bir Google güvencesi yok.

Chrome'un diğer özellikleri

Chrome'un diğer özellikleri
Performans da arttı

Chrome'da eklentilerin ve kredi kartı bilgileri hariç Autofill bilgilerinin Google hesabı üzerinden senkronize edilmesi gibi özellikler geldi. Arayüze ufak düzeltmeler yapıldı. Chrome beta'da üst araç çubuğu daha düzgün hale getirildi. Omnibox ve Chrome seçenekleri daha derli toplu ve temiz hale getirildi.

Chrome'un bu beta sürümünde V8 benchmark testinde yüzde 15 hız artışı var. Aynı şekilde SunSpider testlerinde de yüzde 15'lik artış dikkat çekiyor.

Dileyenler, yeni betayı geliştirici kanalından indirip deneyebilir...

Okuyucu Yorumları