Tasarımlarıyla öne çıkan laptop'lar

Artık laptop'lar sadece donanımsal olarak değil, görsel olarak da birbirleriyle yarışıyor.

Modayı izleyen laptop'lar

Dizüstü bilgisayarlar, yıldan yıla satış trendini yükselterek masaüstü PC'lerle boy ölçüşecek duruma geldiler.

Bir zamanların ulaşılmazı olan dizüstüler, zarif kullanımı, şıklığı, taşınabilirliği ve en önemlisi masaüstü PC'lerle arasındaki farkın iyice azalmasından dolayı günümüzde çok yoğun bir şekilde talep görüyor.

Dizüstü bilgisayarların bu hızla yaygınlaşmasıyla beraber, Dell, ürettiği dizüstü PC'lerin tasarımına daha fazla önem vermeye başladı. Bunun en önemli nedeni ise Dell'in, dizüstü PC'lerin artık bir moda göstergesi olduğuna olan inancı. Dell'e göre, dizüstü PC'ler artık basitçe 'bir bilgisayar' olarak düşünülmüyor ve yine Dell'e göre donanımı ne kadar iyi olursa olsun, dışarıdan kendini iyi gösteremeyen, zarafeti olmayan bir dizüstü PC'nin gelecekte pek şansı yok.

Bu nedenle, özellikle 2008 yılında çok farklı laptop tasarımlarıyla karşılaşıyoruz. Görünüme önem veren laptop üreticileri, tüketicilerin beklentilerine göre pek çok tasarımı bir araya getirerek zengin bir seçenek yelpazesi sunuyor.

Apple'ın Macbook Air'i ve Lenovo'nun Thinkpad X300'ü, tasarımın önde tutulduğu iki farklı model olarak öne çıkıyor. Özellikle Apple Macbook Air, en ince dizüstü PC olma özelliğini halen koruyor.

Galerimizde son zamanların etkileyici dizüstü bilgisayar tasarımlarından bazılarını bulabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları