Taylor Swift'in 3 Yıllık Kavgası Sona Erdi!

Yaklaşık 3 yıl önce, başta Spotify olmak üzere pek çok müzik akış hizmetini "düşman" ilan eden ünlü şarkıcı, görünüşe göre sert bir U-dönüşü yapıyor!

3 yıllık kavga tatlıya bağlandı!

2014 yılının sonlarında Taylor Swift, müziğin bedava olmaması gerektiği fikri ile online akış hizmetlerinden tüm albümlerini kaldırma kararı almıştı. Bu kararın uygulanması ise Spotify'dan ayrılması ile başlamıştı ve firma "umarız fikrini değiştirir ve herkes için işe yarayan yeni müzik ekonomisini inşa etmek için bize katılır" açıklamasını yapmıştı.

Neredeyse üç yıl sonra, yani şimdi ise bütün bu tartışmalar geçmişte kalmış gibi gözüküyor. Geçtiğimiz hafta sonu Swift, tüm kataloğunu Spotify, Groove Music, Pandora, Tidal ve Amazon dahil olmak üzere endüstrinin neredeyse tüm büyük akış hizmetlerine geri yüklemeyi kabul etti.

Ancak Swift'in bu kararı, farklı tartışmaları da beraberinde getirdi. Katy Perry'nin son albümü Witness da yaklaşık olarak aynı zamanda yayındı. Bu "tesadüf", Swift'in kararı hakkında bazı soruları ortaya çıkartıyor. Swift'in müzik yayını hizmetlerine geri dönüşünün bir albüm kutlaması mı, pop müzik rekabetinde öne geçme çalışması mı yoksa müzik yayını endüstrisine karşı kaybettiğini kabul etmesi mi olduğunu ancak zaman gösterecek...

Okuyucu Yorumları