Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan Apple'a uyarı

Apple'ın dalga konusu olan haritalarına en ciddi uyarı, bakın kimden ve neden geldi...

Apple'a en ciddi uyarı!

iOS 6 Çıktığından bu yana Apple Maps konusunda şikayetler bitmek bilmiyor. Google Maps'in yerine geçen ve Apple'ın kendi harita deneyi gibi görünen uygulamada hatalar sadece kullanıcıların şikayetleriyle sonlanmıyor.

Apple Haritaları aynı zamanda yüksek güvenlik gerektiren binaları da Google Maps'in aksine yüksek çözünürlüklü olarak gösteriyor. İmralı adasındaki hapisanesinin yüksek çözünürlük görüntüleri, Japon adası Minamitorishima'daki ordu havasahası, ABD Maryland'teki Aberdeen üssü gibi tüm askeri güvenlik sahaları alenen ortada.

Tayvan hükümeti de bu şikayetçilerin arasına katıldı. Tayvan Savunma Bakanlığı Apple'a ulaşıp, Hscinchu'da kurulan 1.4 milyar dolarlık erken uyarı radar sisteminin görüntülerinin bulanıklaştırılmasını istedi.

Apple iOS 6 kullananların yalnızca yüzde 4'ü Apple Haritalarını kullansa bile bu yine de çok fazla gözün buna erişimi olduğu anlamına geliyor. Hatta Savunma Bakanlığı sözcüsü David Lo, Associated Press'e verdiği demeçte "Apple, rakibi Google'ı örnek alarak özel bölgelerde yalnızca düşük çözünürlüklü kullanmalı" dedi.

Google yüksek güvenlik gerektiren bölgelerde fotoğrafları bulanıklaştırma konusunda oldukça deneyimli, hatta bunu istek üzerine hemen gerçekleştiriyor.

Tayvan'daki radar istasyonu bu yılın sonlarında hizmete girecek ama gariptir ki, Apple'ın kullandığı görüntülerin 1 yıldan daha eski olduğu söyleniyor.

Okuyucu Yorumları