TeamViewer hack'lendi mi?

TeamViewer'da yaşanan kesinti, hack söylentilerinin ortaya çıkmasına neden oldu. Peki gerçek ne?

TeamViewer hack'lendi mi?

TeamViewer'da dün yaşanan birkaç saatlik kesinti, hizmetin hack'lendiği söylentilerinin çıkmasına yol açtı. Kesinti, bazı kullanıcıların isteği dışında, PC'lerinin uzaktan kontrol edilmesiyle aynı sırada yaşandı. Ancak TeamViewer, hack'lenme iddialarının doğru olmadığını söylüyor.

Bazı kullanıcılar, farenin kontrolünün bir başkasının eline geçtiğini gördüklerini ve kontrolü geri almayı başardıklarını söylerken bazıları, PayPal ve diğer hesaplarının hack'lendiğini, paralarının çalındığını söylüyorlar.

TeamViewer teknik destek takımı, Twitter'daki bir gönderisinde kesintiden dolayı özür dilerken, güvenlikle ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi. Firmadan bir halkla ilişkiler yetkilisi, hack'lenmediklerini ve hizmetlerinin güvenliğinin tam olduğunu belirtti.

TeamViewer, kullanıcılardan gelen şikayetlerin nedeninin "dikkatsiz kullanım" ve parolaların farklı çevrimiçi hesaplarda kullanılması olduğunu söylüyor. Firma, hack'lendiklerine dair herhangi bir işaretin bulunmadığını, dahası TeamViewer'da bir güvenlik açığı bulunduğuna dair herhangi bir işaretin olmadığını söyledi. Firma, veri hırsızlarının bilgileri başka kaynaklardan elde ettiğini düşünüyor.

The Register, saldırganların bir tür DNS hijacking saldırısı düzenlediğine, bu şekilde TeamViewer oturum bilgilerini çaldığına dair fısıltılar duyduğunu söylüyor ancak TeamViewer, bu tür bir olayın yaşandığını şu an kabul etmiyor.

Okuyucu Yorumları