Tehdit bilgi merkezi TrendWatch yenilendi

Online tehdit bilgi merkezi TrendWatch yenilendi. Peki ama bu site neler sunuyor?

Yepyeni bir TrendWatch!

Trend Micro'nun online tehdit kaynağı bilgi merkezi TrendWatch (trendmicro.com/us/trendwatch/index.html) yenilendi ve zenginleştirildi. Merkezde, müşteriler ve iş ortakları için daha fazla araç, bilgi, haber ve öneri sunuluyor. Ücretsiz erişilebilen, tek merkezde toplanan ve kolay bulunabilen bu içerikle, en yeni online tehditler ve saldırılar hakkında bilgi sahibi olmak mümkün.

Ücretsiz güvenlik
Trend Micro'nun bulut tabanlı güvenlik yazılımı ve web sitesi güvenlik aracı ücretsiz sunuluyor. Bu iki araç da TrendWatch adresinden indirilebiliyor. Trend Micro'nun geçtiğimiz günlerde Third Brigade'i satın almasıyla kazanılan VM Protection, sanal ortamlarını tam kapasiteyle kullanmak isteyen işletmeler ve servis sağlayıcılar için ücretsiz bir yazılım paketi. Paket, 100 adede kadar sanal makineyi destekliyor. Aynı zamanda, güvenlikle güçlendirilmiş VMware platformunu tamamlıyor ve işletmelere, kamusal ya da özel bulut bilgi işlem ortamlarında kullanılmakta olan VMware sanal makineleri için koruma ve uyumluluk sağlamada yardımcı oluyor.

Ücretsiz yazılım, hızla kurulabiliyor ve merkezi olarak yönetilebiliyor. Ayrıca, VMware platformuyla entegre edilebiliyor. Birden fazla koruma katmanı tek bir yazılım aracısında birleştirilerek, güvenlik artırılıyor ve sanal makineleri hedefleyen, tehdit içeren aktivitelere yönelik görünürlük kazandırılıyor.

Virüs bulaşmadan tanımlanıp engelleniyor

Virüs bulaşmadan tanımlanıp engelleniyor

TrendWatch Widget, tüketiciler, BT (bilgi teknolojileri) personeli, kanal ortakları ve web güvenliği hakkında güncel bilgi almak isteyen herkes için ücretsiz bir web sitesi tehdit kaynağı aracı sunuyor. Söz konusu widget (parçacık), web, e-posta ve dosya için güncel tehdit seviyeleri; en yeni Trend Micro malware (tehdit içeren yazılımlar) blog girişleri; güncel güvenlik önerileri (malware ve saldırıya açık noktalar); bir URL'nin güvenilirliğini doğrudan masaüstünden kontrol etme becerisi sağlıyor. Söz konusu kontrol için, şirketin bulut-istemci altyapısı olan Trend Micro Smart Protection Network ile bağlantı kurularak, tehditler, masaüstüne ulaşıp virüs bulaşmasına neden olmadan önce tanımlanıp engellenebiliyor.

TrendWatch, yepyeni görünümüyle, güncel tehdit faaliyetleri, farkındalık ve önleme araçları, eğitim videoları ve ayrıntılı tehdit analizi raporları ile ilgili bilgilere anında ve düzenli erişim sağlıyor. Adı geçen raporlar, Trend Micro'nun global araştırma, servis ve destek merkezleri ağı TrendLabsSM'de çalışan uzman tehdit araştırmacılarınca hazırlanıyor.

En yeni eklemelerden bazıları şöyle...

En yeni eklemelerden bazıları şöyle...

Trend Micro Smart Protection Network çözümünün milyonlarca müşteriyi nasıl koruduğuna dair kolay anlaşılır eğitim videoları

Global Eğitim Direktörü David Perry tarafından hazırlanan ve tehdit ortamında olup bitenlerin anlatıldığı podcast'lar (özel internet yayınları). Birinci bölüm "Görünmez Malware", bilgisayarınızda gizlenen ve çıplak gözle görülemeyen online tehditleri ayrıntılandırıyor.

• Bir URL'nin, dosyanın ya da IP adresinin güvenilirliğini kontrol eden yararlı araçlar

• Ülke ve bölge bazında düzenlenen ilginç gerçekler ve rakamlar

• Trend Micro'nun, en çok aldatılan şirketler, en popüler spam (istenmeyen e-posta), en çok aldatılan ülkeler ve daha pek çok konuda hazırladığı popüler "Top 10 Listeleri"

• İçinde bulunulan ayın bütün global tehdit haber ve olaylarını tek bir raporda toplayan aylık tehdit değerlendirmeleri

• Dünyanın en kötü şöhrete sahip web tehditlerinden bazılarını inceleyen analitik tehdit çalışmaları. Son Haziran raporu, WALEDAC Botnet'ine (robot ağ) odaklanıyor. Bu tehdidin, bilgisayarlara sızmak için sosyal mühendisliği, şifreli iletişimi ve hızlı akışlı ağları nasıl kullandığını anlatıyor.

TrendWatch'a ulaşmak için tıklayın...

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları