Tehditlere Karşı Savunmasız Kalmayın

Panda Adaptive Defense 360, 2017 yılında Panda anti-virüs laboratuvarında 75 milyon zararlı yazılım inceledi.

Tehditlere savunmasız kalmayın

Öngöremediğiniz tehditlere karşı savunmasız kalmayın; Panda Adaptive Defense 360, 2017 yılında Panda anti-virüs laboratuvarında 75 milyon zararlı yazılım inceledi, bu yazılımların 755 binden fazlası dolaşıma yeni çıkan kötü amaçlı fidye ve casusluk yazılımlarıydı. Panda Security'nin öncü olarak önerdiği yapay zeka prensiplerine dayanan, dinamik ve sürekli gelişen siber güvenlik ürünü Adaptive Defense 360, toplamda 180 ülkede kullanıcıları geleneksel metot ile çalışan anti-virüs uygulamalarının yetersiz kaldığı casus, fidye, kripto yazılımlarına karşı korudu.

Anti-Virüs dünyasını geleneksel anti-virüs metodu olan blacklist tabanlı kontrolden, davranış analizi tabanlı, anında reaksiyon veren, altyapı olarak yapay zeka ve veri madenciliğini kullanan yeni teknolojiye geçiş aşamasında. Panda Security tüm ürün ailesiyle bulut ve EDR (Endpoint Detection&Response) teknolojisinin öncü markası olarak Gartner raporlarında yükselişte.

Panda Security'nin tüm ürün ailesi Aether isimi verilen özel bir bulut platformu üzerinden çalışmaktadır. Aether Platformunun hedefi bulut üzerinden eksiksiz ve gerçek zamanlı güvenlik çözümü sağlamaktır. Tek bir web konsol ile tüm dağıtım, kontrol, özelleştirme, aktivite takibi, lisanslama ve uzatma işlemlerinin yapılmasını hedefler.

Panda Security Türkiye-Avtürk CEO'su Haşmet Ateşer, anti-virüs dünyasındaki teknolojik değişimi şöyle özetliyor; ''Geleneksel anti-virüsler bilinen tehditlere karşı koruma sağlayan ürünlerdir. Anlık olarak gelişen siber güvenlik dünyasında yeni tehditleri algılamanıza yardımcı olacak araçlara ihtiyacınız var. Geleneksel metotlara dayanan tehdit tespiti, tanımlama yapıp kara listelerden kontrol mekanizması ile hareket eder, eğer listelerde bulunmayan kötü amaçlı yazılıma denk gelirse hiçbir aksiyon almaz. Adaptive Defense 360 ise en temel şüphe güdüsüyle hareket ederek çalışan her uygulamanın davranışını analiz eder. Bu bilgileri buluta yollayıp Panda Security'nin büyük veri ve veri madenciliği araçlarıyla sınıflandırma yapar, bu haliyle Adaptive Defense arka planında çalışan EDR teknolojisiyle geleneksel metotların dışına çıkarak total bir koruma sağlar. Tüm bu yenilikçi metodu amaçlayan çalışmalarına istinaden, Panda Security'nin Adaptive Defense 360 ürünü dünyanın en saygın ve bağımsız anti-virüs test platformlarından biri olan AV Comparatives tarafından verilen 'Real World Protection 2017' ödülüne layık görülmüştür.''

Okuyucu Yorumları