Tek bir cümlenin yaptıkları

İnterneti karıştıran haber: Sadece tek bir cümle, ortalığı işte böyle karıştırabiliyor...

Tek bir cümlenin yaptıkları

140 karakterde düşüncelerimizi anlatmamızı sağlayan ve günümüzde çok moda olan Tweeter bazlı durum raporları, bu sefer tüm dünyayı ayağa kaldırdı.

Eski Fransa başkanı Nicolas Sarkozy'nin eşi Carla Bruni'ye ait olduğu sanılan twitter hesabı üzerinden yapılan bir açıklamada, İngiltere eski başbakanı Margeret Thatcher'in öldüğünün iddia edilmesi basın ve yayın organlarına bomba gibi düştü. Ünlü bir Fransız gazetesi olan "Les News'ün" @LesNews üzerinden, @CBruniOffical'ın yayınladığı bu haberi herhangi bir araştırma yapmadan paylaşmasıysa olayın tuzu biberi oldu. Fakat @CBruniOffical hesabının sahibi olan şahsın, olaylarda adı geçen ünlü kişilerden hiçbirisini tanımadığı ve bu isim altında uzun zamandır tweet yolladığı ortaya çıktı.

Gelişen olayların hemen ardındansa CNN, Thatcher'ın resmi sözcüsüyle irtibata geçti ve "Iron Lady"nin hayatta olduğunu ve de ortaya çıkan söylentilerin tamamen yalandan ibaret olduğunu dile getirdi. @LesNews ise konu hakkında yazdığı geçmiş tweet'leri sildiği gibi, aynı zamanda da 100.000'den fazla takipçisinden de özür dilemek zorunda kaldı.

Bu ironi dolu gelişme günümüzde bir başkası olarak sanal ortamlarda var olmanın ne kadar da basit olduğunun önemli kanıtlarından bir tanesi. Ayrıca internet ortamında bulunan bilgilerin birkaç kez farklı kaynaklarla desteklenmeden direk bilgi olarak kullanılması konusunda da insanları bir kez daha düşündürecek gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları