Tek bir Facebook mesajı ile "uçan" servet!

80.000 dolar kazandılar, tek bir Facebook mesajı ile hepsini bir anda kaybettiler! İşte o mesaj...

Facebook'la uçan servet!

Babalar... Eğer yakın zamanda yüklü miktarda bir para elinize geçti ise, çocuklarınızı en azından bir süre için Facebook'tan uzak tutun...

Bize bu tavsiyeyi yaptıran olay, Florida'da gerçekleşti. Hikaye, Snay ailesi için oldukça güzel başlıyor. Miami Herald'ın haberine göre, Patrick Snay, eskiden Miami'nin Gulliver Preparatory okulunun müdürü idi. Ancak 2010 yılında anlaşması yenilenmedi. Bunun üzerine Snay, yaş ayrımcılığı yapıldığı iddiasında bulundu. Ayrıca aynı okulda bir öğrenci olan kızına karşı da tavır alındığını iddiasına ekledi.

2011 yılının sonunda ise dava Snay'in lehine sonuçlandı, 80.000 dolar kazanmasını ve daha önceki gelirlerine 10.000 dolar eklenmesini sağladı. Ancak kararın şartlarından biri, her şeyin gizli kalmasıydı.

Tabii ki Snay, kızı Dana'ya bu haberi verdi. Kızı da Facebook'a girerek, 1.200 arkadaşına "Anne ve Baba Snay, Gulliver'e karşı olan davayı kazandı. Artık Gulliver resmi olarak Avrupa'daki yaz tatilimin parasını ödüyor" duyurusunu yaptı. Böylelikle de gizlilik şartı bu noktada sona ermiş oldu.

Herald'a konuşan Patrick Snay "Sınırlamaların neler olduğunu biliyorduk ancak ona (kızına) bir şeyler söylemek zorundaydık" dedi. Bu oldukça kabul edilebilir bir argüman ancak kızına 1.200 Facebook arkadaşına duyuru yapmaması gerektiğini de söylemesi lazım olduğunu unutmuş gibi gözüküyor.

Dana'nın 1.200 arkadaşının arasında Gulliver öğrencileri bulunduğunu duymak da pek şaşırtıcı olmasa gerek. Duyurunun ardından okulun avukatları hızlı bir şekilde olayı öğrenip, ödeme yapmayı reddetti. Çarşamba günü ise Florida'nın mahkemelerinden biri olan Third District Court of Appeal, okul lehine karar aldı.

Okuyucu Yorumları