Tek seferde 250 megapiksel!

Sadece tek bir düğmeye basarak 250 megapiksellik bir fotoğraf çekebilir misiniz? Bu cihaz çekiyor!

Tek seferde 250 megapiksel!

En ölümcül cilt kanseri türü olan Melenom'un erken fark edilebilmesi adına dermatologlar geniş açılı lenslere sahip dijital kameraları kullanıyor. Ancak yaklaşarak hastanın derisinin görsel incelemesi işlemi için yeterli çözünürlüğün bulunduğundan emin olmak adına, Duke University araştırmacıları 250 megapiksele sahip bir kamera geliştirdiler.

Normalde büyük bir gigapiksel fotoğrafa ulaşma yöntemi, tek bir kamera ile pek çok fotoğraf çekerek bu fotoğrafları dijital ortamda bir araya getirerek büyük bir fotoğraf elde etmek. Ancak bu yaklaşım çok fazla zamana ihtiyaç duyuyor ve hastanın, pek çok insanın istediğinden veya yapabileceğinden daha uzun bir süre ayakta durmasını gerektiriyor.

Bu yüzden de Duke University araştırmacıları farklı bir yol denemeye karar verdiler. Hastaya tek bir lens doğrultuluyor ve ortaya çıkan fotoğraf, aynı anda 34 farklı dijital mikro kamera tarafından çekiliyor. Bu sistemi, fotoğraf makinenizle bir teleskop üzerinden uzayın fotoğrafını çekmeye benzetebilirsiniz. Bu mikro kameralar, büyük lens tarafından yaratılacak olan görüntü sorunlarını ortadan kaldıracak şekilde ayarlanmış durumdalar ve bir yazılım, otomatik bir şekilde bütün fotoğrafları tek bir 250 megapiksellik fotoğrafa çeviriyor.

Kamera, 2 metre boyundaki bir insanın bütün vücudunu tek seferde fotoğraflayabiliyor ve daha dermatoloğun fotoğrafı inceleme şansı olmadan, cilt kanseri göstergeleri için ön bir incelemeye yaparak önemli olan bölgeleri işaretleyebiliyor. Tabii ki bu sistem dermatoscope'un yerini alacak bir ürün değil ancak otomatik sistemleri ile oldukça hızlı bir yöntem ve ilk inceleme aşamasında hastaların daha kısa sürede incelenmelerine yardımcı olabilir...

Okuyucu Yorumları