Tek ürünle tüm cihazlarınızı koruyun!

Kaspersky'nin PC, Mac ve Android'i aynı anda koruyan ürünü, Türkiye'de satışta!

Tüm cihazlarınızı koruyun!

Kaspersky Lab, dünyanın en yaygın kullanılan cihazları için birinci sınıf koruma sağlayan yeni bir güvenlik ürünü olan "Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2014"ü pazara sundu. Ürün, sadece Windows bilgisayarları değil, aynı zamanda Android akıllı telefonları, tablet bilgisayarları ve Mac bilgisayarları da koruyarak, tek bir etkinleştirme kodu ile her tür cihaz kombinasyonuna kolaylıkla koruma sağlanmasına olanak tanıyor.

Ev başına 4.5 cihaz

B2B International'ın Nisan 2013'te gerçekleştirdiği "B2C Uluslararası Marka Takip Anketi"nin sonuçlarına göre, bir evde internet bağlantısı olan ortalama 4,5 cihaz bulunuyor. Bu sonuç, bir ailenin bir veya iki bilgisayarı paylaşarak internete bağlandığı günlerin sona erdiği anlamına geliyor. Tüketicilerin satın aldığı her cihaz, aynı zamanda bu cihazların bakımı ve korunmasını da gündeme getiriyor. Bu noktada devreye giren Kaspersky, yeni ürünü "Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2014" ile kullanıcılara, birden fazla cihaz için tek bir kodla tam güvenlik sağlıyor.

Ortalama bir kullanıcının, cihazlarının her biri için çoklu güvenlik ürünleri arama, satın alma ve yüklemeye saatler harcamasına artık gerek kalmadığını vurgulayan Kaspersky Lab Türkiye Genel Müdürü Sertan Selçuk; "Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2014 ile kullanıcıların bilgisayar ve mobil cihazlarını korumak için izlemesi gereken yolu sadeleştirdik ve kolaylaştırdık. Müşterilerimiz tek bir ürün satın alabilir; tüm bilgisayar ve mobil cihazlarına tek bir lisans yükleyebilir ve en akıllı kararı aldıklarından emin olarak hayatlarına devam edebilir" dedi.

Android ve Mac tehdit altında

Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar çevrimiçi gezinme, etkileşime geçme ve alışveriş yapma gibi aktiviteler için yeni standart araçlar haline gelmesine rağmen birçok kullanıcı halen, internet güvenliği çözümlerinin öncelikle PC'ler için gerekli olduğunu düşünüyor. Günümüzde, Android kullanıcılarının %50'sinden ve Mac kullanıcılarının %60'ından fazlası, cihazları için korumanın gerekli olmadığı görüşünde... Cihazlar küçülmelerine rağmen, klasik bilgisayarlar ile aynı internete erişim sağlamak için daha fazla kullanılıyor ve dolayısıyla çevrimiçi siber suçlular için hedef haline geliyor. Mac bilgisayarlar, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar, paranızı çalmak için yeni bir fırsat gördüklerinde taktiklerini gözden geçiren siber suçlular için gün geçtikçe daha fazla hedef oluyor.

İşletim sistemi fark etmeksizin, farklı cihazların kullanıcıları için risk teşkil eden bazı ortak tehditler de mevcut. Bunların arasında kimlik avı ve istenmeyen e-postalar bulunuyor. "Kaspersky Internet Security – Çoklu Cihaz" anti-virüs ve kimlik avı engelleme teknolojileri, sosyal ağlar (Facebook, Twitter vb.), e-postalar ve diğer yollardan gönderilen zararlı ve kimlik avlamaya yönelik bağlantıları engelliyor. Dahası, şüpheli bağlantılar ile ilgili bilgilendirme, kısa mesaj yoluyla mobil cihazlara gönderiliyor.

Küçük kullanıcıları da koruyor

Küçük kullanıcıları da koruyor

Küçük kullanıcıları da koruyor

Çoklu cihaz kullanıcılarının karşılaştığı ortak tehditlerden bir diğeri de yetişkin içeriği... Çocuklar, ebeveynlerinin cihazlarını sık sık kullanıyor; oyunlar oynuyor; internette sörf yapıyor; sosyal ağlardan haberleşiyor ve hatta anne-babalarının kredi kartlarını kullanarak yazılım, ürün veya hizmet satın alabiliyor. Benzer internet deneyimleri sadece çocukların psikolojisine zarar vermekle kalmıyor, aynı zamanda bilgisayarın ve aile bütçesinin güvenliği açısından da sorunlara neden oluyor.

Windows ve Mac bilgisayarlar için hazırlanan "Kaspersky Internet Security – Çoklu Cihaz 2014 Ebeveyn Denetimi" modülü, ebeveynlerin, çocuklarının interneti nasıl kullandığını denetlemelerine olanak tanıyor. Ebeveynler bu modül ile sakıncalı içerikli web sitelerini engelleyebiliyor, çocuklarının internette geçirdiği zamanı kısıtlayabiliyor ve küçük kullanıcıların kişisel bilgileri yabancılara aktarmasına engel olabiliyorlar.

Güvenli alışveriş

Elektronik cihazların en sık faydalanılan kullanım yöntemlerinden biri de online alışveriş. Günümüzde kullanıcıların %82'si internetten alışveriş yapıyor. "Kaspersky Internet Security – Çoklu Cihaz 2014" farklı teknolojiler sayesinde alışverişi tamamen güvenli hale getiriyor. Windows, Android ve Mac için "Kimlik Engelleme", finansal verilerin Windows ve Mac bilgisayarlara aktarılması için "Güvenli Klavye" ve Windows için "Güvenli Para Teknolojisi", online alışverişin yanı sıra, PayPal ve WebMoney gibi çevrimiçi bankacılık ve ödeme sistemleri için de gelişmiş güvenlik sağlıyor.

Okuyucu Yorumları