Teknik Önizleme, birincil sisteminiz olmasın

Windows 10'un Teknik Önizleme sürümü, neden asıl işletim sisteminiz olamaz? Açıklıyoruz...

Windows 10'a geçmeli mi?

Henüz yayınlanan Windows 10 Teknik Önizleme hakkında yapılan iyi yorum ve olumlu incelemelerin ardından birçok kullanıcı, Windows 7 veya 8'den yeni işletim sistemine geçiş yaptı. Ancak Windows 10'un yaptıklarınızı kaydedip Microsoft'a gönderdiği haberleri, tecrübesiz kullanıcıları şok etti. Ancak Teknik Önizleme'nin neden "önizleme" olduğunu bilenler için bir sorun yoktu.

Windows 10'un Teknik Önizleme sürümünü günlük işletim sisteminiz gibi kullanmak sadece bir değil, birkaç nedenden ötürü iyi bir fikir olmayabilir.

Teknik Önizleme nedir?

Microsoft, önizleme sürümünü IT profesyoneli olmayanların yüklemesini, ev veya işte birincil bilgisayara yüklenmesini tavsiye etmiyor. Peki Teknik Önizleme'nin neden ana işletim sisteminiz olması uygun görünmüyor?

Hatalar olabilir

Yazılımların ilk sürümleri, çoğu zaman yeterince olgunlaşmamıştır. Hatalar dışında güvenlik sorunları da içerebilirler ve kilitlenmelere yol açabilirler. Windows 10 Teknik Önizleme'de de bildirilen bu tür hatalar var.

Tüm donanım ve yazılımları desteklemez

Tüm donanım ve yazılımları desteklemez

Tüm donanım ve yazılımları desteklemez

Deneme amaçlı sunulan Teknik Önizleme'de bulunan sürücü sayısı kısıtlıdır. İşletim sistemi, 2015'in ortalarındaki final sürümüne ulaşana kadar birçok değişiklik geçirecek ve bu sırada uyumluluk konusu tekrar gözden geçirilecek.

Windows 10 Teknik Önizleme'de donanım veya yazılımla ilgili sorun yaşarsanız, Microsoft'un forumlarının Windows 10 Teknik Önizleme bölümüne göz atın. Burada ilgili konuya girin ve arama yapın, veya kendi sorunuzu sorun.

Kullanımınız izlenecek

Microsoft, Windows 10 Teknik Önizleme'yi kullanırken bazı kullanım bilgilerini toplayacağını en başından söylüyor. Microsoft, Windows 10 ile birlikte Windows'u toplulukla beraber geliştirmek istiyor. Kullanıcıların isteklerine göre güvenilir bir ürün geliştirmek isteyen Microsoft'un bunu yapması oldukça normal. Teknik Önizleme'nin ücretsiz olarak dağıtıldığını da unutmamak gerekiyor.

Süresi bitecek

Windows 10 Teknik Önizleme'ye fazla alışmamanızı gerektiren bir başka gerçek ise 15 Nisan 2015'te süresinin bitecek olması.

Peki Teknik Önizleme'yi nasıl kullanmalı?

Windows 10 Teknik Önizleme'yi hala denemek istiyorsanız, onu ilk işletim sisteminizin yanında ikinci bir işletim sistemi olarak yükleyebilir veya daha risksiz bir yöntem olarak onu sanal makineye yükleyebilirsiniz.

Microsoft, Teknik Önizleme'yi nasıl kullandığınızı izlese de Feedback aracını kullanarak yapacağınız geri bildirimler, değerlendirilerek final sürümü etkileyebilir. Feedback aracına Başlat menüsüne tıklayıp, sağ üstteki Windows Feedback kutucuğuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları