Teknoloji devi Motorola'da Çinli alarmı!

Çinliler bu sefer de teknoloji devlerinden bir tanesi olan Motorola'nın evinde yakalandı...

Motorola'da Çinli alarmı!

Teknolojide casusluk durmuyor. Bu sefer de Motorola'nın bünyesinde çalışan beş kişi, firmanın üzerinde çalıştığı yeni bilgileri Çin'li bir firmaya sızdırdı.

Motorola beş çalışanıyla aslında 2008 yılının Eylül ayından beri davalık. Davanın sebebiyse dördü Çin, bir tanesi de hem Çin, hem de Amerikan vatandaşı olan çalışanlarının Schaumburgun Lemko isimli firmaya bilgi sızdırmaları.

Geçtiğimiz Haziranın 16'sındaysa Motorola'nın, davalı olduğu çalışanlarından Shawoei Pan'ın, Huawei isimli Çin firmasındaki Ren Zhengfei'yle direk bağlantısı olduğunu öğrenmesiyle her şey değişti.

Yapılan açıklamada; "Davalı Shaowei Pan, Motorola'nın saygı duyulan mühendislerinden ve aynı zamanda Mimari Müdürüdür. Motorola'nın geliştirdiği yeni teknolojilerin de hepsinin başında bulunmuştur. Nitekim kendisi ve diğer dört davalı, bu yeni teknolojileri Huawei isimli firmaya gizlice sızdırmışlardır." dendi.

Mahkemede ayrıca; Motorola'nın üzerinde çalıştığı SC300 teknolojisinin direk olarak bu kişilerin bilgisyarlarından transfer edildiğinile de değinildi.

Motorola yetkilileri, Huawei isimli firmadan en kısa zamanda bütün bu olanları telafi edebilecek bir cevap bekliyorlar.

Okuyucu Yorumları