Teknoloji devinden internet devine transfer!

İnternet devi, diğer bir teknoloji devinin yöneticisini transfer ederek yılın son bombasını patlattı

2015'in son büyük transferi!

Twitter, işgücünün çeşitliliği konusunda geçtiğimiz aylarda karşılaştığı eleştirilerin ardından eski bir Apple yöneticisini yeni Yardımcı Başkanı olarak işe alıyor.

Jeffrey Siminoff, sosyal ağdaki çeşitlilik ve kapsam alanındaki konumunu altı yıldır sürdüren Janet Van Huysse'nin yerini alacak. Twitter'ın insan kaynakları yöneticisi Brian Schipper, bu duyuruyu bir tweet aracılığı ile yaptı.

Siminoff da gönderdiği tweet ile Twitter'a katılacağı için "süper heyecanlı" olduğunu söyledi. Siminoff, Apple'ın dünya genelinde kapsam ve çeşitlilik yöneticiliğini iki yıldan uzun bir süredir yapmaktaydı. Siminoff, üç yıl boyunca da Morgan Stanley için küresel çeşitlilik ve kapsam çalışmalarını yönetmişti. Ayrıca Siminoff, küresel LGBT liderlik organizasyonu Out Leadership'in de kurucu üyelerinden biri.

Çeşitlilik kavramı size pek bir şey ifade etmediyse, kısaca özetlemekte yarar var. Örneğin bir şirkette çalışan kadın sayısının az olması, sorun olarak görülebiliyor. Aynı şekilde, siyahi çalışanların beyazlara oranla çok düşük sayıda olması da sorun olarak kabul ediliyor. Siminoff, işte bu sorunları minimuma indirmek için çalışacak...

Okuyucu Yorumları