Teknoloji Devinin CEO'su İstifa Etti

2 milyar dolarlık anlaşma suya düştü, teknoloji devinin CEO'su istifa etti!

Ünlü CEO için yolun sonu!

Çinli teknoloji devi LeEco, şu sıralar sıkıntılı günler geçiriyor. Şirketin 2 milyar dolarlık anlaşması iptal olunca, yönetim kurulunda da çatlamalar başladı. İlk olarak şirketi CEO'su Jia Yueting istifa ederken, şirketin baş finans görevlisinin de değiştirileceği haberi gelmekte gecikmedi.

LeEco CEO'su Jia Yueting'in istifasının arkasında, şirketin Vizio ile suya düşen anlaşması yatıyor. ABD TV üreticisi Vizio'yu satın almak üzere geçtiğimiz temmuz ayında açıklamada bulunan LeEco, bununla birlikte akıllı televizyon, telefon ve otonom üzerine de çalışmalara başlamıştı. Ancak kasım ayında şirketin kemer sıkma politikası izleyeceği haberleri gelmiş, sıkıntılar baş göstermişti. Hatta geçtiğimiz nisan ayında LeEco çalışanlarının ödemelerinde aksama yaşandığı haberleri çıkmıştı.

Tüm bunların üzerine anlaşmanın da iptal olması, son 1 yıllık sürecin tuzu biberi olmuş olacak ki, LeEco CEO'su Jia Yueting üzerindeki baskıya dayanamayarak çareyi istifa etmekte bulmuş. Bakalım önümüzdeki dönem LeEco için ne gösterecek...

Okuyucu Yorumları