Teknoloji ve oyun dünyasının acı kaybı: "Razerguy" hayatını kaybetti...

Razer kurucularından biri olan, oyun faresi konseptinin öncüsü olarak bilinen Robert Krakoff'un hayatını kaybettiği açıklandı...

Teknoloji dünyasının acı kaybı!

Oyun donanımı şirketi Razer'in kurucu ortağı ve eski başkanı Robert "Razerguy" Krakoff, 81 yaşında hayatını kaybetti. Belki Krakoff'un adını hiç duymadınız ama onun geniş kapsamlı mirasından etkilenmiş olmanız çok mümkün.

1999'da Krakoff, o zamana kadar üretilmiş ilk oyun faresi olan Razer Boomslang'ı tasarlayan ekibin başındaydı. Bu girişim, sadece Razer'ın devasa oyun fareleri serisinin temeli olmakla kalmadı, tartışmasız tüm oyun çevre birimi endüstrisini de hızlandırdı. Aşağıda, Krakoff'un kendisini 2002'de Razer Boomslang fareyi tanıtan bir reklamda görebilirsiniz.

Tüketicilerle yakın ilişkide olmayı seven Krakoff, Razerguy nick’i ile Razer ürünü satın alan herkese e-posta gönderiyor ve teşekkür ediyordu. Kendisine yöneltilen tüm sorulara şahsen cevap veriyor, röportajlara katılıyor ve herkese oyun donanımlarının önemini anlatmaya çalışıyordu.

Krakoff yıllarca Razer’ı yönettikten ve çok başarılı bir konuma getirdikten sonra emekli oldu, ancak yine de fahri başkan sıfatı ile firmaya bağlı kalmaya devam etti. Razer, eski başkanlarının ve kurucularının ölümünü Twitter’da aşağıdaki mesajla duyurdu:

Herkes tarafından RazerGuy olarak bilinen, Kurucu Ortak ve Fahri Başkanımız Robert Krakoff'un vefatından dolayı üzgünüz. Robert’ın oyunlara olan tutkusu hepimize ilham vermeye devam ediyor.