Teknoloji şirketlerinden akıl almaz sözler!

Samsung, Apple, AMD ve Microsoft: Teknoloji devleri, son günlerde akıllara zarar şeyler söylüyor!

Devlerden acayip açıklamalar!

Bu aralar, teknoloji şirketlerinden acayip açıklamalar yapılıyor ve duyanlar kulaklarına inanamıyor. Şaka gibi görünse de, son derece gerçek olan o sözlere şimdi hızlıca tekrar bir bakalım mı?

Samsung'un akıllı televizyonlarında kendi şahsi videolarını oynatan kullanıcılar, videolarının ortasında Pepsi reklamlarıyla karşılaştılar ve bu olay büyük tepkiye neden oldu. Özellikle Avustralya'daki kullanıcılar organize olarak Samsung'dan hesap sormaya kadar gittiler. Peki Samsung ne cevap verdi?

'Avustralya'daki kullanıcılarımızın deneyimlediği, videoların içinde reklamların görünmesi olayı son derece rahatsız edici bir durum. Bu soruna neyin yol açtığını merak ediyoruz ve incelemeye aldık. O videoların içinde neden reklam gösterildiğini tespit edeceğiz.'

Samsung'un, akıllı televizyon uygulamaları içine aldığı reklamdan bile habersiz olması, komik değil mi? Ama daha bitmedi. Samsung yine geçtiğimiz hafta çok ilginç başka bir güvenlik uyarısı yaptı: 'Sesle kontrol edilen akıllı televizyonlarımızı kullanan kullanıcılarımıza, televizyonun bulunduğu odada mahrem ve gizli konularda konuşmamaları gerektiğini hatırlatmak isteriz. Bu konuşmalar televizyon tarafından kaydedilebilir ve üçüncü parti kurumlar tarafından dinlenebilir. Bu televizyonlar, sesli komut almak için ortamı sürekli dinlemekte ve duyduğu sesleri kayıt altına almakta, bu kayıtları daha sonra üçüncü parti kurumlara göndermektedir.'

Samsung'un bu açıklamasına neden olabilecek detayları, ilgili haberimizde detaylıca incelemiştik ama bu haberi okuyan kimsenin bundan sonra evine sesle kontrol edilen akıllı televizyon almak istemeyebileceğini tahmin etmek zor değil.

Garip açıklamalar devam ediyor... Sırada AMD ve Apple var!

AMD ve Apple'dan acayip açıklamalar

AMD ve Apple'dan acayip açıklamalar
Hiçbir şey yokmuş gibi...

Peki, sadece Samsung mu? AMD'nin bir yöneticisinin bir basın toplantısında, şirketin ürettiği işlemciler hakkında yaptığı yorum da tarihe geçebilecek türdendi:

'Eğer ürünleriniz satılıyorsa ama bir şekilde son kullanıcı bunları kullanmıyorsa, burada bir problem var demektir.'

Peki ya Apple? Edward Snowden'in açıkladığı ve ABD'nin de doğruluğunu kabul ettiği Prism skandalı belgelerinde ABD hükumetine verilerini açıkça verdiği ortaya çıkan Apple'ın başkanı Tim Cook, geçtiğimiz günlerde, dünyanın en zengin şirketinin yöneticisi olarak ABD Başkanı'ının da aralarında olduğu konuklara şu konuşmayı yaptı.

Bilgi, ölüm ve yaşam arasındaki farktır. Eğer insanların mahremiyetlerini korumakta başarısız olursa, bu paradan çok daha fazlasını riske ettiğimiz anlamına gelir. Hayat tarzımızı tehlikeye atıyoruz demektir. Neyse ki, teknoloji sayesinde bu risklerden uzak durabiliyoruz.

Tim Cook'un söylediği her şeyin tamamen tersinin gerçekleşmiş olduğu ve Apple'ın da bu işte ön sırada koşturduğu, iki yıl önce tüm dünyayı sarsan bir skandalla ortaya çıkmıştı. Ama Apple hala, sanki bunlar hiç olmamış gibi konuşabiliyor.Geçrekten çok acayip.

Son olarak, acayip bir açıklama da Microsoft'tan...

Bir acayip açıklama da Microsoft'tan...

Bir acayip açıklama da Microsoft'tan...
"Spam'e çok açığız; siz de gelin..."

Microsoft'un Xbox kullanıcıları da bir süredir, Spam mesajlardan rahatsız. Microsoft ise bunu engellemek için çalışmak yerine, sanki daha fazla Çinli'yi, daha fazla Rus'u, daha fazla spam reklamcıyı, Xbox Live servisine spam yapmaya çağıran açıklamasıyla herkesin hayrete düşürdü:

Spam, Microsoft'un en büyük problemi. Bir Xbox konsolu olsun olmasın, isteyen herkes Xbox Live servisinde bir hesap açabiliyor ve burada Spam mesajları yayınlayabiliyor. Xbox Live'de spam yayınlamak bu kadar basit.

Teşekkürler Microsoft. Soruna çözüm bulmak yerine, bu açığın farkında olmayan Spam'cileri de Xbox Live'a davet ederek, tarihe geçtiniz.

Bu teknoloji şirketlerinin son günlerde yaptıkları, sizce de çok acayip değil mi?

Okuyucu Yorumları