Teknolojilerinizi özelleştirmenin 8 yolu!

Sahip olduğunuz teknolojik cihazları ve fazlasını bu 8 yolu izleyerek kendinize özel hale getirin!

Her şey "size özel" olsun!

Satın aldığımız ve kullandığımız teknolojiler, kendi başlarına eşsiz değiller. Ancak sundukları kişiselleştirme olanakları, onları kendi stilimize uygun ve eşsiz bir hale getirmemize imkan tanıyor. İşte akıllı ceplerinize ve bilgisayarlarınıza uygulayabileceğiniz 10 özelleştirme fikri:

8. İşletim sisteminiz için klavye kısayolları ayarlayın

Özel klavye kısayolları oluşturmak üzere Windows kullanıcıları AutoHotKey'den, Mac kullanıcıları ise QuickSilver'dan yararlanabilirler. Bu kısayollar ile uygulamaları çalıştırmadan kod çalıştırmaya her şeyi yapabilirsiniz.

Simgeleri, duvar kağıdını kullanarak düzenli olun

Simgeleri, duvar kağıdını kullanarak düzenli olun
Verimliliğe yönelik duvar kağıtları ile masaüstünüzü daha düzenli hale getirebilirsiniz

7. Simgeleri ve duvar kağıdını kullanarak düzenli olun

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi bir duvar kağıdı kullanarak simgelerinizi daha organize bir şekilde düzenleyebilirsiniz. Bu tür duvar kağıtlarını Google'da "productivity wallpaper" sözcüklerini aratarak rahatlıkla bulabilirsiniz.

6. Akıllı cebinizin giriş ekranını özelleştirin

Cebinizin giriş ekranını ve kilit ekranını, diğer ekranlardan çok daha fazla görüyor olma ihtimaliniz yüksek. Dolayısıyla bu ekranların çok daha iyi görünmesini ve daha işlevsel olmasını isteyeceksinizdir.

5. Daha iyi bir Android klavyesi kullanın

Kabul edersiniz ki Android, muhteşem bir varsayılan klavye ile gelmiyor. Ancak Android'in en iyi yanı, onu istediğiniz gibi özelleştirebilmenizde. Swype gibi farklı bir klavye kullanarak, kelimeleri çizerek yazabilir, veya diğer seçeneklere göz atabilirsiniz.

Akıllı cebiniz, laptop'unuz için özel kasalar...

Akıllı cebiniz, laptop'unuz için özel kasalar...

4. Akıllı cebiniz, tabletiniz veya laptop'unuz için özel kasalar oluşturun

Uncommon, Unyousual, Artscow ve Zazzle gibi siteler, iPhone, iPod touch'lar ve iPad'ler için farklı kasalar sunuyorlar. Zazzle ile bazı Blackberry ve Android cepleri için de kılıflar oluşturabiliyorsunuz.

3. Favori web sitelerinizi Userscript ve Userstyle'lar ile özelleştirin

Favori web siteniz istediğiniz gibi görünmüyorsa veya size göre bazı özellikleri eksikse, userscript ve userstyle'lar ile bunları ona kazandırabilirsiniz. Bu küçük JavaScript ve CSS ekleri, Chrome'a direkt olarak, Firefox'a ise Greasemonkey yoluyla eklenebiliyorlar.

Akıllı cebinizin arayüzünü baştan aşağı değiştirin

Akıllı cebinizin arayüzünü baştan aşağı değiştirin
Rainmeter ile Windows masaüstünüzü yeniden yaratabilirsiniz

2. Akıllı cebinizin arayüzünü baştan aşağı değiştirin

Android cebinizde bir Custom ROM kullanarak onu baştan aşağı değiştirebilir, kırık bir iPhone'da ise Dreamboard adındaki uygulamayı kullanarak inanılmaz detaylara sahip temalar ekleyebilirsiniz.

Telefonunuzun görünümünden sıkıldıysanız bunu denemelisiniz. Ancak bu işlemlerin cebinizin garanti kapsamı dışına çıkarabileceğini unutmayın.


1. Rainmeter gibi araçlarla özelleştirilmiş arayüzler oluşturun

Rainmeter, Windows'da inanılmaz özelleştirmeler yapabişliyor. İster Twitter beslemesi olsun, ister tarih ve saat, herhangi bir canlı bilgiyi masaüstünüzde, tam hayal ettiğiniz biçimde gösterebilirsiniz.

Mac kullanıcıları ise Rainmeter'in yanına yaklaşmasa da GeekTool ve Conky'yi deyenebilirler.

Okuyucu Yorumları