Teknolojinin ilkleri yine Samsung’dan

Samsung Electronics, Avrupa’nın en büyük bilişim etkinliği olan CeBIT 2005’te cep telefonları ve televizyonlar başta olmak üzere değişik ürün gruplarındaki ürünlerini kullanıcılarla buluşturdu.

Teknolojinin ilkleri yine Samsung’dan

Samsung Electronics, Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen CeBIT 2005 fuarında değişik ürün gruplarındaki yeni modellerini tanıttı. Samsung Electronics, Avrupa’nın en büyük bilişim etkinliği olan CeBIT 2005’te cep telefonları ve televizyonlar başta olmak üzere değişik ürün gruplarındaki ürünlerini kullanıcılarla buluşturdu. Fuarda ziyaretçiler Samsung’un 3GSM Kongresi’nde 2005 yılı için dünyanın en iyi cep telefonu seçilen D500 ve dünyanın ilk ve tek 7 megapiksel cep telefonu V770’e büyük ilgi gösterdi. CeBIT 2005 kapsamında 2 megapiksel kameralı D600 ve 1 megapiksel kameraya sahip SGH-E720 modellerini de dünyaya ilk defa tanıtan şirket, bu telefonlarla mobil dünyadaki iddiasını sürdürüyor.

3 GB harddiskli telefon

CeBIT 2005’te sergilenen yeni modeller arasındaki i300 ise, Samsung’un 3 GB çıkarılabilir hafızaya sahip modeli ziyaretçilerle buluştu. Samsung, bin şarkı yüklenebilen bu yeni modelle, 2004 yılında ürettiği 1,5 GB hafızaya sahip modelini bir üst noktaya taşımış oldu.

3GSM’e 3 yeni model

3G alanında da öncü ürünlere sahip Samsung, bu kategoride 3 megapiksel kameraya sahip ilk cep telefonu olan Z700’ü de CeBIT 2005’te tanıttı. Samsung’un fuarda tanıttığı diğer modeller arasında en küçük 3GSM cep telefonu Z500 ve zenginleştirilmiş multimedya özellikleriyle müzikseverlerin beğenisini kazanan Z300 yer aldı.

En büyük televizyonlar, en yeni ev sinema sistemleri

Dünyanın en büyük PDP, LCD ve DLP televizyonlarını kullanıcılara ilk olarak ulaştıran Samsung, fuarda da 102 inç PDP TV, 82 inç LCD ve 71 inç DLP televizyonları ziyaretçilerle buluşturdu. Samsung, ev sinema sistemlerinde de HT-P1200, HT-TWP32, HT-RP16 ve AV-R3000 olmak üzere dört yeni modeli tanıttı.

MP3 player pazarına da altı yeni model kazandıran Samsung, YH-J70, YH-J50, YP-D1, YP-T8 YP-F1 ve YP-W3 modelleriyle dijital audio pazarındaki iddiasını ortaya koydu.

Samsung Electronics Başkan Yardımcısı ve CEO’su Jong-Yong Yun yaptığı açıklamada şirketin yenilikçi ürünler geliştirmede gösterdiği başarıdan onur duyduklarını belirterek, “Samsung, yaşamakta olduğumuz teknoloji devrimine kullanıcı ihtiyaçlarına teknolojiyle olduğu kadar tasarım anlayışıyla da katkıda bulunmayı sürdürecektir” dedi. Samsung Electronics Interbrand tarafından yapılan araştırmaya göre, bir yılda 4 basamak yukarı çıkarak dünya üzerindeki en değerli 21. marka oldu.

Okuyucu Yorumları