Teknolojiye yüklediğimiz 6 kötü huyumuz!

Teknoloji güzel ama onunla birlikte sahip olduğumuz bu 6 kötü huy hiç dikkatinizi çekti mi?

6 kötü 'teknolojik' huy!

Teknoloji bugünlerde hayatımınızın neredeyse her alanına girmiş durumda. Ev ve iş hayatımızda her gün bilgisayarlar, telefonlar ve diğer elektronik cihazlarla beraberiz. Peki çok fazla teknoloji kötü bir şey mi? Zaman zaman bir işi yapmakta teknolojiyi kullanmaya o kadar alışıyoruz ki, bunu normal olarak nasıl yapacağımızı unutabiliyoruz, yaptığımız hatalarda ise teknolojiyi suçluyoruz. İşte suçunu teknolojiye yüklediğimiz bazı kötü huylarımız:

'Şu an konuştuğumuzun farkındayım ama daha önemli biri mesaj attı'

Özellikle bire bir konumdayken arkadaşınızı dinlememek ve telefonla ilgilenmek, onun için oldukça sıkıcı olabilir. Bunu yapmanız, karşınızdaki kişiyi umursamadığınız anlamına gelir.

'Arabanıza çarptığım için kusura bakmayın ama çok komik bir mesaj gönderiyordum'

Araba sürerken mesaj göndermek oldukça tehlikeli bir alışkanlık. Yapılan kazaların önemli bir bölümünün mesaj yazmak nedeniyle meydana geldiği biliniyor. Eğer göndereceğiniz mesaj bu kadar önemliyse, yolun kenarına park edin ve mesajınızı bu şekilde gönderin.

'Senden SMS ile ayrılıyorum, beni uğraştırma'

'Senden SMS ile ayrılıyorum, beni uğraştırma'
Bir ilişkiye mesajla son vermek, genellikle cesaretsizliğin bir ürünü

'Senden SMS ile ayrılıyorum, bu sayede senle uğraşmama gerek yok'

Birine kızdığınızda onun Facebook duvarına dilediğiniz gibi bir mesaj bırakabilmeniz mümkün. Kız arkadaşınızdan veya erkek arkadaşınızdan ayrılmak istediğnizde ve onun söyleyecekleriyle uğraşmak istemediğinizde bunu bir SMS ile yapabiliyorsunuz.

Gerçek ise bu çözümün aslında herşeyi geciktirdiği ve güçlendirdiği. Bu durumda Facebook'da yazdıklarınızı açıklamak zorunda kalabilir veya SMS'le ayrıldığınız için kendinizi suçlu hissedebilirsiniz. Teknolojinin arkasına saklanmak cesaretsizliğin bir işaretidir ve sonunda size geri dönecektir.

'Arkadaşlarım ve ailem Facebook güncelemelerimi görüyor, ama ne kadar sarhoş olduğumu mutlaka yazmalıyım!'

Hayatımızla ilgili her detayı paylaşmak, ileride başımızı ağrıtabilir. Örneğin yeni bir iş ararken bunun sizi nasıl etkileyeceğini düşünün. Facebook'daki gizlilik ayarlarınızın en yüksek derecelerde olmasına dikkat edin.

'Bir saat geç kaldım ama sana mesaj çekmiştim'

'Bir saat geç kaldım ama sana mesaj çekmiştim'
Patronunuza mesaj yazacaksanız, acayip kısaltmalar ve değişiklikleri kullanmayı aklınızdan geçirmeyin

'Bir saat geç kaldım ama sana mesaj çekmiştim'

40 dakika içinde arkadaşınızla buluşacaksınız ancak daha banyo bile yapmadınız. Çözümü bir SMS göndererek geç kalacağınızı söylemekte buluyorsanız yanılıyorsunuz. Arkadaşınız ya önceden gelmeyi seviyorsa veya hala otobüsteyse? Sonuç olarak sizi yine de beklemek zorunda ve bu bir mazeret değil. Bu tür 'geç kalacağım' mesajlarını çok sık gönderiyorsanız, arkadaşlarınız size artık inanmayacaktır.

'Chok iii. Manyaq bi$e! sadfdssdf'

Aramızda bunun ne demek olduğunu bilen var mı? Türkçeyi kullanırken kurallara özen göstermek bir yana, bazı karakterleri ve İngilizce fonetiklerini vs. kullanarak bozuyoruz. Eğer sizi anlayan arkadaşlarınıza yazıyorsanız çok büyük bir sorun yok, ancak mesajınızı ailenize, iş arkadaşlarınıza, özellikle de patronunuza yazıyorsanız bu tür alışkanlıklardan kaçının.

Okuyucu Yorumları