Telefon Devinden Sosyal Ağ Devine Dava

Eski günlerine dönmeye çalışan telefon devi, Facebook'un ardından, bir diğer sosyal ağ devine daha dava açtı!

Cep devinden sosyal ağ devine dava

BlackBerry tarafından patent ihlali yüzünden mahkemeye verilen tek şirket artık Facebook değil. Şirket yakın zamanda aynı sebepten dolayı Snap'e de dava açtı. BlackBerry'nin iddiasına göre Snap, başvurusu 2012 ve 2014 yılları arasında yapılmış şirkete ait altı farklı patenti çiğniyor.

Mashable'ın bulgusuna göre Snap Map ve Snapchat içinde kullanılan mesajlaşma teknolojisi dava açılmasının temel sebebi. BlackBerry'ye göre Snap, BBM'de kullanılan bu patentli teknolojiyi taklit ediyor. İddiaya göre Facebook'un mahkemeye verilmesi de, mesajlaşma uygulamalarında kullandığı kodun temelinde BlackBerry teknolojisi yatıyor olması.

Snap henüz konu ile ilgili resmi bir açıklama yapmadı, ancak Mashable'a konuşan bir BlackBerry temsilcisi şunları söyledi: "BlackBerry, müşterilerinin verilerini ve gizliliğini korumak ve güvence altına almak konusunda olumlu bir üne sahiptir. Bir yıldan uzun bir süredir, anlaşmazlıktan çok ortaklık fırsatları olduğuna inandığımız Snap ile diyalog kurmak için çalışıyorduk. Bu kapıyı açık tutuyoruz,fakat Snap'ın fikri mülkiyet haklarımızı ihlal etmeye devam etmesi, hissedarlarımıza zarar vermesi bizi yasal yollara başvurmaya zorluyor."

Okuyucu Yorumları