Bu telefon iPhone 5C gibi; ama değil!

İsmini Galaxy Note'tan, tasarımını ise iPhone'dan alan Çin işi telefon: İşte M1 Note!

iPhone 5C gibi, ama değil!

Çinli cep üreticileri artık kendi orijinal tasarımlarını ortaya çıkarmaya odaklanıyorlar. Ancak Meizu'nun en son telefonu için aynısını söylemek pek mümkün değil. Yeni M1 Note, iPhone 5C'ye çok benziyor ve onunla tamamen aynı renk seçeneklerine sahip. İsmi de, Galaxy Note serisinden "esinlenmiş" gibi duruyor!

Fiyatı yaklaşık 160 dolardan başlayan telefon, Meizu'nun şimdiye kadarki en ucuz telefonu ve Xiaomi ve Huawei gibi üreticilerin 160 dolar altındaki telefonlarıyla rekabet etmeyi amaçlıyor. Çift SIM kart destekli M1'in teknik özellikleri ise kağıt üzerinde oldukça tatmin edici görünüyor. 5,5 inç'lik IGZO ekranla gelen telefon 1080p çözünürlük sunuyor.

Bu telefon iPhone 5C gibi; ama değil!

Gorilla Glass 3 ile sağlamlaştırılan ekranın yanında 13 megapiksel arka, 5 megapiksel ön kamerayla gelen cihaz, gücünü 64-bit destekli sekiz çekirdekli MediaTek MT6752 işlemcisinden alıyor. 2GB RAM, FDD-LTE bağlantısı, Android 4.4.4 ve Meizu'nun Flyme 4.1 arayüzü, M1 Note'un diğer özellikleri arasında.

Bu telefon iPhone 5C gibi; ama değil!

Plastik gövdesine rağmen sadece 8.9mm kalınlığında olmayı başaran M1 Note, sadece 145 gram ağırlığında. M1 Note'un batı piyasasına Ocak ayının ikinci yarısında ulaşması bekleniyor. 30 Aralık'ta yerel olarak tanıtılacak telefon için firma şimdilik sadece Çin'de ön sipariş alıyor.

Okuyucu Yorumları