Telefon kameraları 3D tarayıcıya dönüşecek

Microsoft'un MobileFusion teknolojisi, cebimizdeki telefonlara müthiş bir yetenek daha kazandıracak!

Telefonlara çok özel yetenek!

Microsoft halen Windows 10 işletim sistemiyle meşgul olsa da araştırma ekibi telefonların ana kamerasını 3D tarayıcıya çevirmenin bir yolunu buldu. MobileFusion olarak adlandırılan yeni teknoloji, kameranın RGB özellikleri ile bir nesneyi farklı açılardan birden fazla kez yakaladıktan sonra otomatik olarak 3D modelleme yapabiliyor. Microsoft bunun için telefonunuzun arka kamerasını kullanabileceğinizi belirtiyor.

MobileFusion hiçbir ek donanım veya bir internet bağlantısı gereksinimi duymuyor. Dahası oluşturulan 3 boyutlu modelin 3D baskı için yeterli kalitede olduğu söyleniyor. Araştırma ekibi ayrıca bu yeni teknolojiniin artırılmış gerçeklik için kullanılabileceğini ifade ediyor.

Proje ekibi MobileFusion özelliğinin Windows telefonlarla sınırlı olmadığını göstermek için iPhone 5S kullanarak da bir demo gerçekleştirdi. Microsoft bu özelliği şu an için halka açmayı düşünmüyor. Ancak şirket önümüzdeki süreçte 3D tarama özelliğini iOS, Android ve Windows Phone üzerinde kullanılabilir hale getirmeyi umuyor.

Okuyucu Yorumları