Telefon kameraları çevirmene dönüştü

Google Translate, yeni güncelleme ile uzun süre hayal ettiğimiz bu yeteneği gerçeğe dönüştürdü!

Kameradan çeviri zamanı!

Google, Translate uygulamasına yaptığı güncelleme sayesinde artık tabela, reklam panosu, restoran menüsü hatta kitap gibi fiziksel objeler üzerindeki yabancı metinleri de çevirmeye başladı.

Telefonun kamerası sayesinde objelerin üzerindeki metinleri tarayabilen Translate uygulaması tespit ettiği yabancı kelimeleri anında kullanıcının diline çevirebiliyor. Android ve iOS uygulamalarında devreye giren yeni özellik sayesinde kullanıcılar yabancı bir ülkeyi ziyaret ettiklerinde çevrelerindeki uyarıları ve tabelaları daha rahat anlama imkanına kavuşacaklar.

Bu özellik şimdilik İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Portekizce, Rusça ve İspanyolca dillerinde çalışıyor. Dolayısıyla Türkçe çevirme imkanı bulunmuyor ancak yine de anlamadığınız bir dili, İngilizce gibi anladığınız bir dile çevirme imkanı, uygulamayı dünya gezginleri için cazip kılıyor.

Kısa süre sonra uygulamaya yeni dillerin de eklenmesi beklenirken aynı zamanda sesli iletişimi de çevirerek metin şekline dönüştürme özelliğinin de devreye girmesi bekleniyor. Bu sayede yabancı dilde konuşan birinin sesini yakalayan telefondaki uygulama, konuşmayı anında kullanıcının diline çevirebilecek.

Okuyucu Yorumları