Telefon ve tablet varsa, seks yok!

Cep telefonu ve tabletler, artık insanların cinsel hayatlarını bile tehdit ediyor! İşte kanıtı...

Telefon varsa, seks yok!

Mobil teknoloji patlaması, şüphesiz ki günlük yaşamlarımızı değiştirdiği gibi, farklı alışkanlıklar elde etmemize de ön ayak oldu. Nitekim İngiltere'de bu sene üçüncüsü düzenlenen bir ankette, İngiliz halkının belirli bir yaş gurubunun, mobil teknoloji yüzünden cinsel hayatlarında büyük bir durgunluk yaşandığı iddia ediliyor...

15.000 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen Cinsel Tutum ve Yaşam Tarzı anketi sonuçlarına göre günümüz itibariyle yaşı 16 ve 44 arasında olan insanların cinsel ilişki sayısı ayda beş defaya tekabül ediyor. Nitekim bu rakam 1990 - 91 ve 1999 - 2001 dönemlerine bakıldığında ayda altıdan fazla olarak gözlemleniyordu. University College London'dan Dr. Cath Mercer yaptığı hesaplara göreyse, cinsel etkileşimin azalmasının en büyük sebebi, yatağa getirilen mobil cihazlar aracılığı ile etkileşime geçilen sosyal medya, internet aramaları, oyun oynama, elektronik posta yazma ve belirli videoları izleme alışkanlıklarımız.

Kendisinin konu hakkındaki yaptığı açıklamaysa şu şekilde oldu; "Modern teknolojilerin günlük eğilimlerimizden uzakta kaldığını düşünüyoruz. İnsanlar artık tablet ve telefonlarını yataklarına kadar taşıyorlar. Bu esnada genelde Twitter ve Facebook kullanıyor ya da elektronik posta cevaplıyorlar."

Okuyucu Yorumları