Telefonlar artık telefon değil...

Akıllı telefonların beklenmeyen etkisi: Artık eskisi gibi telefonla konuşmuyoruz!

Telefon artık telefon değil!

Deloitte'nin verilerine göre giderek daha fazla insan, akıllı telefonları asıl amaçları dışında, yani telefon görüşmesi yapmak dışında kullanıyor. Firmanın 2016 tahminlerine göre gelişmiş ülkelerdeki insanların yüzde 26'sı yıl içerisinde herhangi bir haftada klasik anlamda cep telefonu görüşmesi yapmayacak.

Deloitte, cep telefonu görüşmelerindeki azalmayı "veri ayrıcalıkları" olarak tanımladığı bir sebebe bağlamakta. Bu ayrıcalık da bir akıllı telefonda konuşmaya bağlı olmayan iletişim yollarının bulunması olarak tanımlanmakta.

İnsanlar ve işyerlerinin iletişim için daha fazla yola sahip olması ile beraber (uygulamalar ve sosyal medya gibi) telefon görüşmelerinin miktarı azalmakta. Firmanın raporunda belirtilene göre "arkadaşlar ve aile ile yapılan telefon görüşmeleri,.yerlerini yavaş yavaş sosyal medyaya bırakıyor."

Uygulamalar siparişlerin, taksi çağrılarının, randevu alımlarının veya banka havalelerinin yerini alıyor. Sayılarla belirtmek gerekirse, 2015 yılında "veri ayrıcalıklı" akıllı telefon kullanıcılarının sayısı yüzde 22'ye yükselerek iki katına çıkmış durumda ve ilerleyen zamanlarda da bu oranın artacağı rahatlıkla söylenebilir...

Okuyucu Yorumları