Telefonlar, yeni bir özellik daha kazanıyor..

Akıllı cep yenilikleri bitmek bilmiyor. Yeni ortaya çıkan bu özellik ise biraz daha "çekici"!

Ceplere bir özellik daha!

3G, NFC, Bluetooth ve Wi-Fi gayet iyi iletişim yolları olabilir ancak görünüşe göre yeni ve daha "geeky" bir kablosuz iletişim protokolü ile karşı karşıyayız. Bu yeni yöntem ise, telefonunuzun iletişimi için manyetizmayı kullanıyor.

Manyetizma, liseden beri pek çok kişinin en sevdiği "bilim" örneklerinden biri idi. Manyetizmayı kullanmanın güzel yanlarından biri ise, bu sistemin zaten var olan algılayıcıları kullanıyor olması. "Pulse" sisteminin geliştiricileri, genellikle Dünya'nın manyetik alanının yardımı ile yön belirlemek için kullanılan manyetometreyi, telefonu çevreleyen manyetik alanları saptamak için kullanıyorlar. New Scientist'in sistem hakkındaki açıklaması ise şu şekilde:

"Veriyi, değişken bir manyetik alanın üstüne kodlayarak, bir web adresinden MIDI müzik dizisine kadar her şeyi elektrik mıknatısından telefona aktarabildiklerini gösterdiler. Bunun anlamı ise, üstüne interaktif bir sokak posteri yerleştirilmiş bir elektrik mıknatısı, yazdırılmış bir QR kodunun işini yapabilir, ayrıca bunun yanında reklamcının düzenli olarak URL değiştirebilme avantajını da beraberinde getirebilir."

Ne yazık ki veri aktarım hızı şimdilik pek yüksek değil. Ulaşılabilen en yüksek hız şimdilik saniyede 40 bit ve o da ancak iki santimetre uzaklığında işe yarayabiliyor. Ancak geliştirici takımı, bu sistemin NFC (yakın alan iletişimi) işlemlerinin yapılması için kullanılabileceğini söylüyor. 20 santimetreye kadar uzayabilen NFC mesafesi, daha güvenli bir ödeme imkanı tanırken, ödeme terminalinin sadece iki santimetre yanında el sıkışma avantajını da beraberinde getirebiliyor.

Araştırma, Seattle, Washington'da ve eylül ayında yer alacak olan yıllık programlama konferansında sunulacak. Ancak, bu sistemin kullanımı her nasıl olursa olsun, telefonlarımızın manyetik alanları daha fazla kullanabileceklerini duymak güzel bir his...

Okuyucu Yorumları