Telefonları 20 kat hızlandıracak teknoloji!

Bu teknoloji gerçeğe dönüşürse, "eskiyip" yavaşlayan telefonlar, tarihe karışabilir!

Cepleri hızlandıran teknoloji

Telefonlarımız ve tabletlerimiz, ne kadar iyi olurlarsa olsunlar, zaman içinde çeşitli nedenlerle yavaşlayabiliyorlar. Kore'deki Hanyang University'den araştırmacılar ise cihazların yavaşlamasına engel olabilecek bir teknoloji geliştirdiklerini ileri sürüyorlar.

WALDIO (Write Ahead Logging Direct IO) teknolojisi, cihazların yazdığı verilerin miktarını en aza indirgeyerek onları hızlandırıyor ve pil ömrünü uzatıyor. Takım lideri Profesör You-jip Won, yeni teknolojinin çekirdeğinde az miktarda veri kaydetmenin yattığını söylüyor. Won'a göre teknoloji sayesinde ucuz flaş bellekler, pahalı flaş bellekler gibi uzun ömürlü olabiliyor.

Flaş bellekler, üzerlerine veri yazılıp silindikçe yıpranabiliyorlar. Won ve takımı, teknolojinin sadece gerekli verileri saklamayı sağladığını, bu sayede cihazı 20 kata kadar hızlandırabildiğini, pil ömrünü yüzde 39'a kadar uzatabildiğini iddia ediyor. WALDIO'nun piyasadaki cihazlara yüklenip yüklenemediği veya halka açılıp açılmayacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak teknolojinin nasıl çalıştığına dair teknik bilgiler, burada (PDF) yayınlanmış bulunuyor.

Okuyucu Yorumları