Telefonların araç anahtarı olması yakın!

Telefonlarımızı araç anahtarı olarak kullanacağımız günler hiç de uzak değil!

Cebiniz anahtarınız olacak

Büyük lastik üreticilerinden Continental, geliştirdiği teknolojiler ve yenilikçi çözümler ile sürücülerin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Araç anahtarlarını NFC teknolojisi ile akıllı telefonlara entegre eden Continental, her geçen gün trafiğe çıkan araç sayısının artışıyla ortaya çıkan problemlere çözüm sunuyor.

Sürücülerin hayatını kolaylaştıracak yenilikler sunan Continental, Yakın Alan İletişimi (NFC) teknolojisini kullanarak geliştirdiği ve araba anahtarlarını akıllı telefonlara entegre eden Ortak Araç Kullanım Sistemi ile "araç kiralama" uygulamalarını kolaylaştırıyor.

Fransa'nın Toulouse şehrinde gerçekleştirilen ilk filo testlerinden tam not alan Ortak Araç Kullanım Sistemi ile kullanıcılar, istedikleri aracı rezerve edebiliyor ve dijital anahtarı kendi akıllı telefonlarına indirebiliyor. Rezerve edilen araç için kullanıcıların cep telefonlarına şifreli ve kopyası üretilemeyecek bir formatta veri kaydı gönderiliyor. SIM kartı üzerinden depolanan bu veriler, araç için gereken erişim yetkisini barındırıyor. NFC teknolojisini kullanan cep telefonu ile aracın kapıları açılabiliyor; motor çalıştırıldığı an ise kullanıcıya gönderilen dijital anahtar doğrulanıyor.

Online ortamda rezerve edilen aracın kolayca kullanılabilmesiyle, geleneksel devir teslim işlemi dönemini kapatan Ortak Araç Kullanım Sistemi, araçlar için yapılan yatırımları onda bir oranında düşürerek maliyet avantajı sağlıyor. Bu sistem tüm araç modellerinde kullanılabilir olduğu için maliyet avantajına ek olarak kullanım esnekliği de getiriyor. Sistem bu avantajlarının yanında, onaysız değişiklik yapılmasına karşı üst düzey bir koruma düzeyine sahip.

Aracın nerede olduğu önemli değil

Ortak Araç Kullanım Sistemi'nin sunduğu teknoloji ile aracın nerede park halinde olduğu bir önem taşımıyor. Sistem ile araç ister kapalı bir garajda ister yer altı park alanında olsun kolayca yer tespiti yapılabiliyor. Kullanıcıların cep telefonları üzerinden kontrol edilen sistem ile aracını terk eden kullanıcıların yeri kaydedilerek; işlemler çok daha hızlı ve zahmetsiz yapılabiliyor.

Ortak Araç Kullanım Sistemi'nin cep telefonu ile Bluetooth üzerinden otomatik olarak eşleşebilme özelliği; sistemin gelecek dönemlerde birçok yeni özellik ile geliştirilmeye müsait olduğunun ispatı niteliğinde. Gelecekte müzik verilerinin transferi, sevilen radyo kanalları ve koltuk tercihlerinin kaydedilmesi, toplu taşıma araçlarında kullanılan biletlerin yerine bilet kullanılabilmesi gibi özelliklerin eklenmesi de mümkün olacak.

Okuyucu Yorumları