Telefonu PC'ye yaklaştır, faturanı öde

Dev şirket, kablosuz iletişim yardımıyla, PC'lerimizle yapabileceklerimize bir yenisini daha ekliyor

Cebini PC'ne yaklaştır ve...

Intel, kablosuz iletişim ile evdeki PC'lerimiz üzerinden ödemeyi mümkün kılacak çözümler için kolları sıvadı.

Intel'in NXP takımının üzerinde çalıştığı teknoloji sayesinde, bilgisayarlara entegre edilecek çözümle, ev kullanıcıları PC'leri üzerinden online alışveriş yaptıklarında, cep telefonlarını PC'ye yaklaştırıp ekrana birkaç kez tıklayarak ödemeyi gerçekleştirebilecekler. Bunun için telefonlarda NFC özelliğinin bulunması da gerekiyor.

Intel bunun için PC'lere "PN544PC" isimli NFC radyo kontrol teknolojisini entegre edecek. Teknoloji sadece MasterCard müşterileri için geçerli olacak zira Intel projede MasterCard ile ortaklık yapıyor ve MasterCard'ın dokunmadan ödeme yapmayı mümkün kılan MasterPass teknolojisini kullanıyor.

Yeni teknolojide yapılan tüm ödemeler, Intel'in Intel Kimlik Koruma teknolojisi (IPT) ile kontrol edileceği için güvenlik iki katına çıkarılmış olacak.

Sadece ABD'de bir yılda 162 milyar dolarlık online ticaret gerçekleşiyor. Bunun 42 milyar doları ise mobil cihazlar üzerinden geçiyor. Intel'in yeni teknolojisi sayesinde online ticaretin katlanarak büyeyeceği tahmin ediliyor.

Okuyucu Yorumları