Telefonunuza ne kadar sadıksınız?

Tüketiciler cep telefonlarına ne kadar sadık? İşte kullanıcıların değiştirme aralığı...

Telefona ne kadar sadıksınız?

J.D. Power'ın yaptığı bir araştırma, tüketicinin artık telefonuna daha sadık kaldığını gösterdi. Araştırmanın ilk yapıldığı 1999 yılından bu yana, "tüketicinin telefonuna bağlı kalma süresi"nin en yüksek oranı 2010 yılında görüldü. Artık tüketiciler telefonunu değiştirmeden önce ortalama 20.5 ay o telefonu kullanıyor.

Bu yıl ortaya çıkan bu oran geçen seneden yüzde 17 daha fazla. Bu oranın ortaya çıkmasında ise birkaç neden olabilir. Bundan birisi tabii ki para, ancak hemen her şeyi de maddiyata bağlamamak lazım. Diğer nedenlerden biri geçen sene çıkan telefonların zaten yeterince iyi olması. Elbette Samsung Galaxy S ve iPhone 4 oldukça iyi telefonlar ancak geçen sene alınan bir telefondan farklı çok uç özellikleri var mı, tartışmaya açık.

Başka bir neden olarak da paket halinde alınan telefonlarda, operatörlerin kullanıcılardan uzun süre aynı hatta kalmalarını istemesi de gösterilebilir. Belki de basitçe, insanlar hızla ilerleyen teknolojiyi kovalamaktan sıkılmış olabilirler, ne dersiniz?

Okuyucu Yorumları