Telefonunuzu Bilgisayarınızla Eşleştirin

Yazımızda Nokia cep telefonlarını bilgisayara nasıl senkronize edeceğinizi bulacaksınız.

Senkronize Et

Günümüzün Symbian işletim sistemli Nokia cep telefonları, bilgisayarınızda kullandığınız Microsoft Windows işletim sistemlerine ve Apple Machintosh işletim sistemlerine sundukları yazılım ve donanım destekleri sayesinde oldukça başarılı bir senkronizasyon sağlamaktalar.

Bu yazımızda Nokia cep telefonları için özel olarak hazırlanmış, Nokia PC Suite programı yardımıyla telefonunuz ve bilgisayarınız arasında başarılı bir senkronizasyon sağlamanız için gerekli tüm bilgileri bulacaksınız.

Tek İhtiyacınız Nokia PC Suite

Tek İhtiyacınız Nokia PC Suite

Nokia cep telefonunuz ve bilgisayarınızda yüksek verim elde etmek istiyorsanız resmi ve ücretsiz bir yazılım olan Nokia PC Suite'ye ihtiyacınız olacaktır.

Nokia PC Suite, yeni nesil Nokia cep telefonunuzdan maksimum faydalanmanıza olanak verecek şekilde tasarlanmış ücretsiz Windows PC yazılımıdır. Nokia PC Suite sayesinde, telefonunuzu bir PC'ye bağlayabilir, telefon ve PC'yi tek bir cihaz gibi kullanarak mobil içeriğe erişebilirsiniz.

Nokia PC Suite giriş seviyesindeki bilgisayar kullanıcıları tarafından da rahatlıkla kullanılabilir olarak dizayn edilmiştir. Verdiği Türkçe dil desteği sayesinde yazılımı kullanırken hemen hemen hiç zorlanmayacaksınız.

Nokia PC Suite'yi İndirin

Nokia PC Suite'yi İndirin

Telefonunuzu bilgisayarınızla eşleştirmeniz için öncelikle Nokia PC Suite programının en son sürümünü bilgisayarınıza indirmeniz gerekiyor. Bunun için sayfa sonundaki linke tıklayın ve açılan web sayfasının ortasında bulunan "Compatibility and Download" kısmından telefonunuzun model resmini bulun ve tıklayın.

Telefonunuzu seçtikten sonra "Select Language" kısmında "Turkish"i seçin ve "download" kutucuğuna basıp 20 MB büyüklüğündeki dosyayı masaüstünüze indirin.

Nokia PC Suite'yi İndirin

Sistem Gereksinimleri

Sistem Gereksinimleri

Nokia PC Suite yazılımını Windows işletim sisteminize kurmadan önce belirtilen ekipmanların elinizde olduğundan emin olmanız gerekiyor. Yazılımın bu 6.84 sürümünü bilgisayarınızda çalıştırabilmeniz için ihtiyacınız olanlar şu şekilde sıralanıyor.

-Windows 2000 Servis Paketi 4, Windows XP (Professional or Home Edition), Windows Vista x32 ve x64 edition işletim sistemi,

- 150 MB HDD alanı,

- USB kablo, infrared, ya da Bluetooth bağlantılarından herhangi biri,

- Ve yeni nesil bir Nokia cep telefonu.

Nokia PC Suite Kuruluyor

Nokia PC Suite Kuruluyor

Eğer bir önceki sayfada belirtilen sistem gereksinimleri elinizde bulunuyorsa Nokia PC Suite programını kurmaya başlayabilirsiniz. Kurulum Türkçe olacağı için çok fazla zorlanmayacaksınız. İki aşamalı kurulumun ilk adımını gerçekleştirmek için çift tıklayın ve ileri düğmesine basın, kullanıcı sözleşmesini okuyup, onayladıktan ve yazılımın sabit diskinizde yer almasını istediğiniz klasörü belirledikten sonra kurulum başlayacaktır.

Install işlemi bilgisayarınızın hızına göre değişiklik gösterebilir ancak günümüzün ortalama sistem özelliklerinde bir bilgisayar kullanıyorsanız, 1-2 dakika içinde yazılım dosyaları bilgisayarınıza Kurulumun ilk adımını tamamlandığınıza göre ikinci bölüme geçebilirsiniz.

Bağlantınızı Seçin

Bağlantınızı Seçin

Bu ikinci adım telefonunuzla bilgisayarınızı eşleştireceğiniz en kritik noktadır. Sağlıklı bir senkronizasyon için biraz dikkat etmeniz gerecek. Daha öncede belirtiği gibi telefonunuzu 3 şekilde bağlayabilirsiniz. Bluetooth, kızıl ötesi ve USB kablo bağlantısı seçeneklerinden kullanacağınız olanı yazılıma göstermeniz gerekecek.

Bizim size tavsiyemiz USB kablonuzu kullanarak bir bağlantı oluşturmanız olacaktır. Çünkü kablo bağlantısı, Bluetooth ve kızıl ötesi bağlantılara oranla çok daha hızlı bir veri imkanı sağlamaktadır ancak kablonuz yoksa Bluetooth ya da kızıl ötesi bağlantı seçeneklerini kullanarak da sağlıklı bir eşleştirme gerçekleştirebilirsiniz.

Ve Bağlanın

Ve Bağlanın

"Bağlanın sihirbazına hoşgeldiniz" ekranında ileri düğmesine basarak "Bağlantı Noktasını Seçin" sayfasına ulaşın ve burada ekipmanınıza uygun olan bağlantı türünüzü belirleyin. Kablonuzu telefonunuza ve USB girişine bağlayın ve işletim sisteminizin bilgisayarınıza telefon sürücülerini yüklemeye başladığını görün. İleri dedikten sonra ise bu kez telefonunuza PC Suite yazılımının yüklenmesine izin verin ve PC Suite uygulamasını cep telefonunuza onaylayarak kurun.

Artık Nokia PC Suite yazılımını hem bilgisayarınıza hem de cep telefonunuza kurdunuz. Nokia PC Suite menüsü artık masaüstünüzde belirmiş olmalıdır. Nokia PC Suite yazılımın ana penceresinde bulunan "Senkronize Et" düğmesine tıklayın ve "Nokia PC Sync"i açın. Nokia PC Sync sayesinde cep telefonunuza kaydettiğiniz yapılacaklar bilgilerini, ajanda ve kişi kayıtlarınızı işletim sisteminizdeki Outlook'a iliştirebilir ve zaman kaybı yaşamazsınız.

Nokia PC Sync ile Başarılı Senkronizasyon

Nokia PC Sync ile Başarılı Senkronizasyon

Nokia PC Sync, Nokia cep telefonu ile PC Kişisel Bilgi Yöneticisi (PIM) arasında kartvizitleri, takvimi, notları, yapılacakları ve e-posta öğelerini senkronize etmenize olanak verir.

Yer imlerini Nokia cep telefonuyla desteklenen web tarayıcısı arasında veya dosyaları ve klasörleri Nokia cep telefonuyla PC arasında da senkronize edebilirsiniz. Senkronize etme, telefonunuzla PC'deki bilgilerin aynı olması demektir. Tüm telefon modellerinin, örneğin, e-postaların senkronize edilmesini destekleyip desteklemediğine dikkat edin.

Uyumlu PC PIM uygulamaları

Uyumlu PC PIM uygulamaları

Uyumlu Nokia telefonunu şu PC PIM uygulamaları ile senkronize edebilirsiniz:

- Microsoft Outlook 2000, 2002, 2003 ve 2007
- Microsoft Outlook Express / Windows Adres Defteri
- Microsoft Windows Vista Contacts
- Lotus Notes 5.x, 6.x ve 7.0 Lotus Organizer 5.x ve 6.x

Takvim/Yapılacak İşler Öğeleri, Kişi Öğeleri, Not Öğeleri ve Dosya Öğeleri seçeneklerini tıklayıp telefonunuzdaki tüm kişisel notları bilgisayarınıza taşıyabilir ve "Şimdi Senkronize Et" düğmesine basarak Microsoft Outlook'taki tüm bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Nokia PC Suite'i kullanarak PC - Cep telefonu senkronizasyonu dışında da birçok kullanışlı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgilere gelecek yazılarımızda ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları