Telegram CEO'su Apple'a Twitter'da kızdı!

Telegram CEO'su Pavel Durov, Twitter üzerinden Apple'a fena "salladı"! Nedeni ise...

Telegram CEO'su Apple'a kızdı!

Telegram CEO'su Pavel Durov, Twitter üzerinde yaptığı açıklama ile, uygulamaya sesli arama özelliğini getiren Telegram 3.18 güncellemesi üzerinde düşündüğü zamandan dolayı Apple'ı adeta azarladı. Telegram News kanalında söylenene göre uygulama geçtiğimiz 10 gündür inceleme statüsündeydi.

Uygulamanın inceleme sürecinin neden bu kadar uzun sürdüğüne dair Apple'dan bir açıklama gelmiş değil. Bazı tahminlere göre iOS uygulamalarının incelemeleri ortalamada iki günden az sürmekte. Bu gecikme, uygulama güncellemesinin uygulamayı Apple'ın iMessage uygulaması ile direkt rekabete sokmasından dolayı Apple'ın ikinci kez düşünmesi ile ilgili olabilir ancak bu durum pek olası gözükmüyor.

Telegram, haftalardır sesli arama özelliğini test etmekte ve isteyen herkesin beta uygulaması ile alternatif ağa geçmesine izin vermekte. Kullanıcılar isterlerse herkesin kendilerini aramalarına izin veriyor, isterlerse de sadece kendi listelerindeki kişilerden arama alabiliyor veya gelen aramaları engelleyebiliyorlar. Ayrıca belirli kişilerin aramalarını engelleme seçeneği de bulunuyor...

Okuyucu Yorumları